'Overwetering heeft nieuwe, frisse uitstraling'

vlist • Groen Wonen Vlist heeft afgelopen week samen met de huurders en enkele eigenaren uit de wijk Overwetering in Stolwijk gevierd dat het groot onderhoud aan hun woningen succesvol is afgerond.

Het feest vond plaats in Het Kwartier; er waren ruim negentig mensen aanwezig.

Ruim anderhalf jaar geleden werd gestart met dit grootschalige onderhoudsproject. Honderd woningen van Groen Wonen Vlist zijn in de wijk Overwetering opgeknapt. De eigenaren van tussenliggende koopwoningen konden op een aantrekkelijke manier meedoen. "Gevels en daken zijn gerenoveerd en geïsoleerd, kozijnen, ramen en deuren zijn vervangen en de woningen zijn opnieuw geschilderd", vertelt Jacques Reniers, directeur-bestuurder. "Hierdoor heeft de wijk een nieuwe, frisse uitstraling gekregen en genieten de bewoners van meer comfort."

Het project was niet alleen bijzonder vanwege de omvang, maar ook door de verandering in aanpak. Reniers: "Voor het eerst heeft Groen Wonen Vlist voorafgaand aan de start van het project samen met de huurders en eigenaren van de woningen in de wijk een groep samengesteld die heeft meegedacht over de invulling. Zo konden de bewoners meedenken en meebeslissen over isolatie, de indeling van de kozijnen en esthetische zaken als type voor- en achterdeur en de kleurstelling van het schilderwerk."

Groen Wonen Vlist gaat vanaf 2017 aan de slag met nieuw beleid voor energiebesparing en woonlasten. Reniers: "Energiebesparing, duurzaamheid en betaalbaarheid zijn belangrijke thema's die daar bij horen. Daarover willen we graag een open gesprek aangaan met de huurders. "

Daarom organiseert Groen Wonen Vlist op 30 november in Haastrecht en op 14 december in Stolwijk voor alle huurders een bewonersavond. Huurders hebben hierover inmiddels een brief ontvangen. Reniers: "Tijdens het avondprogramma wil Groen Wonen Vlist samen met de huurders de mogelijkheden verkennen en tot een gezamenlijke aanpak komen." Huurders kunnen zich voor één of meerdere avonden aanmelden via info@groenwonenvlist.nl. Aanmelden is overigens niet verplicht.

Om het thema energie extra onder de aandacht van de huurders te brengen hebben zij ook de Woonkostenkrant ontvangen. Hierin staat veel informatie en tips over het besparen op energie- en woonlasten. Zie ook: www.groenwonenvlist.nl of de Facebookpagina