• De leden van de businessclub van vv Schoonhoven
• De leden van de businessclub van vv Schoonhoven Foto: wijntjesfotografie.nl

Businessclub weer 'ervaring rijker'

schoonhoven • Geen zee te hoog voor de leden van de businessclub van voetbalvereniging Schoonhoven.

Daarom spoedden zij zich donderdagavond naar de steiger bij de Lek voor een korte rondvaart met de Serenade 2.
Reden voor de tocht over de rivier was de bezichtiging van het resultaat van de inspanningen van clublid Marloes Boele, die dit cruiseschip van een nieuw uiterlijk had voorzien.

De eigenares van Mdesigns had de Serenade zo ongeveer binnenste buiten gekeerd om de horde Japanners en Engelsen aan boord een warm huiselijk gevoel te geven. "Dat is een ingewikkeld proces, waarbij kleuren, stoffering, lichtplan en functionaliteit aan bod komen. Ik stel daarvoor een visie op, die vaak afwijkt van een doorsnee aanpak. Ik ben een creatieve perfectionist met een technische achtergrond. Het moet gewoon kloppen. Anders ben ik niet tevreden."


Het klassieke interieur paste prima bij de gasten, die vanaf maart tot november de rivier soms volgen tot aan de Donau en de Zwarte Zee. Volgens pr-man Bos mikt de rederij op jonge bezoekers, maar is het merendeel van de gasten nog steeds boven de 55 jaar. "Het is geregeld een grijs bingo-reisje. Op zich is dat geen punt, maar een bredere doelgroep moet mogelijk zijn."

De jongere leden van de businessclub wilden dat graag beamen. Ze kregen een rondleiding op het schip, dat drie verdiepingen telde en met name voor lange mensen een beproeving was. De 2 meter lange Ronald Swaneveld had na afloop een stijve nek van het bukken en ook Rob Lelieveld moest met beide benen op de grond blijven staan. De kersverse voorzitter Roy Monnichmann sprak van gezellig vertier in een nieuwe omgeving. "We gaan regelmatig op stap, maar een rondvaart stond tot op heden niet op ons programma. We zijn weer een ervaring rijker. Volgende keer gaan we stappen in Maastricht."

Pieter van der Laan