Traditionele afsluiting 'Sint! in Schoonhoven'

schoonhoven • Met een groot afscheidsfeest wordt op maandag 5 december de eerste editie van 'Sint! in Schoonhoven' afgesloten.

Voorafgaand aan het feest worden kinderen volgens een oude traditie bij de winkels getrakteerd op wat lekkers. De slaapkamer van Sint is op zondag 4 december voor het laatst geopend.

Sinds de intocht op 12 november waren er gedurende ruim drie weken zo'n twintig vrolijke kids-evenementen te beleven, met o.a. theater, cultuur, muziek, kinderdisco, winkelen en eten en drinken. Hiermee trok de eerste editie van 'Sint! in Schoonhoven' veel extra bezoekers naar de Zilverstad.

Op maandagmiddag 5 december wordt het festival afgesloten. Die middag worden volgens een oude Schoonhovense traditie als Sint of Piet verklede kinderen tussen 14.00 en 16.00 uur bij de winkels getrakteerd op wat lekkers, onder begeleiding van feestkapel De Hazepoten.

Met een groots afscheidsfeest met kinderdisco in Kegelhuis De Engel (Koestraat 4) worden de Goedheiligman en zijn gevolg daarna uitgezwaaid. Het feest begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Ook dit jaar logeert Sinterklaas tijdens zijn verblijf in Nederland in het Nederlands Zilvermuseum. Om alle pakjes kwijt te kunnen werd de museumzolder verbouwd tot zijn slaap- en pakjeskamer. Kinderen kunnen de Sint daar bezoeken en rondkijken in zijn slaapkamer terwijl Sint rustig doorslaapt.

De slaapkamer van Sint is te bezoeken tijdens de openingstijden van het Zilvermuseum, voor het laatst op zondag 4 december tussen 12.00 en 17.00 uur.

'Sint! in Schoonhoven' is een initiatief van Zilverstad Marketing, in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard en winkeliers, zilversmeden, horeca, musea en evenementenorganisaties in Schoonhoven. Alle informatie over het programma is zien op www.sintinschoonhoven.nl.