Gouderak verkoopt huid duur; Cabauw onderuit

gouderak • Gouderak gaf koploper ONA uitstekend partij, maar moest toch het onderspit delven. Het werd 3-1 voor de Gouwenaars.

Toch voelde de prestatie van de bezoekers goed aan. Er was geen sprake van een eenzijdig duel met veel tegendoelpunten. Niettemin moest Gouderak na een uur capituleren. ONA kwam op 1-0 en voerde de score op tot 3-0. In de slotminuten werd het 3-1 door een prima goal van Robin Kool. Jurriaan de Zwart viel opnieuw uit door een hamstringblessure.

Ammerstol voelde zich tegen nummer twee PVCV benadeeld door de scheidsrechter. Hij negeerde bij de stand 2-2 een vlagsignaal van de grensrechter, waardoor de ploeg uit Utrecht met 3-2 alsnog de winst greep. Voor Ammerstol scoorden Frank de Bruyn en Rick Hoefnagel. De laatste kreeg in de slotfase de rode kaart voorgeschoteld. Ook Ronald de Jong mocht vroegtijdig vertrekken, waardoor Ammerstol het duel met negen spelers beëindigde. Twan Schmidt hoopt komende zondag zijn rentree te kunnen maken.

Cabauw leed een onverdiende 1-3 thuisnederlaag tegen Esto, dat vlak voor rust uit het niets twee keer scoorde.

De thuisploeg startte sterk en creëerde veel kansen. Het vizier van Nick Nagel, die uitstekende mogelijkheden kreeg om te scoren, stond echter niet op scherp. Een keer had hij pech dat zijn inzet van de doellijn werd gehaald. In buitenspelpositie schoot een Bodegravenaar raak en doelman André Slootjes liet zich kort daarna opnieuw verrassen.

In de tweede helft verdween een mislukte Bodegraafse voorzet via de binnenkant van de paal achter Slootjes. Desley Steenbergen redde de eer.

Een pluspunt was de rentree van de langdurig geblesseerde Nik Jongbloed, die vorig seizoen veelvuldig scoorde voor de Cabauwenaren.