Eerste nederlaag voor Lekkerkerk

lekkerkerk • Het ongeslagen record van koploper Lekkerkerk is na de elfde competitiedag aan diggelen. In Rotterdam verloren de mannen van trainer Arian van Herk met 4-3 van middenmoter Hillegersberg.

Lekkerkerk moest het in dit matige duel afleggen tegen de felheid van de Rotterdammers. "We kwamen steeds iets tekort. Dat verklaart de nederlaag", aldus Van Herk. Weliswaar kwamen de bezoekers via Velsink op 0-1, maar Hillegersberg liet dat niet op zich zitten. Bij 2-1 zorgde Stan Burggraaf voor 2-2. Ook een 3-2 achterstand werd nog weggepoetst door Martijn de Jong (3-3), maar de thuisclub deelde de laatste tik uit: 4-3.

In blessuretijd verloor FC Perkouw met 2-3 van nummer twee Koudekerk. Binnen twee minuten keek de dorpsclub uit Berkenwoude al tegen een 0-1 achterstand aan, toen een Kouderkerker uit een hoekschop raak kopte. Perkouw kwam deze dip snel te boven. Harold Vrolijk stiftte de gelijkmaker tegen de touwen. Tijdens de rust bleek dat Ruben de Vries en Julian van Lith vanwege blessures niet verder konden. "Jan Smits haakte in de warming-up al af," meldde Perkouw-trainer Harm Spijker. "Daardoor miste ik plots mijn as. Na ongelukkig uitverdedigen werd het al snel 1-2. Gelukkig knokte mijn team, waarin veel spelers andere posities innamen dan ze gewend zijn, zich terug." Nadat Elgar Mudde onreglementair afgestopt was, schoot Vrolijk zijn team vanaf elf meter weer langszij. FC Perkouw ging voor de winst, maar Koudekerk trok alsnog aan het langste eind.

Binnenmaas is een 'angstgegner' voor Spirit. De Ouderkerkers boeken reeds enkele seizoenen slechte resultaten tegen de stugge ploeg uit Puttershoek. Deze keer verloren de 'Kanaries' geflatteerd met 3-0.

DCV bleef op eigen veld op 1-1 steken tegen NSVV. De Krimpenaren zijn daardoor afgezakt naar de dertiende plaats in de tweede klasse D.

Vierdeklasser Dilettant had in Rotterdam geen kind aan Hermandad. Door slordigheden moest het team van trainer Richard Mank weliswaar twee tegendoelpunten toestaan, maar daar stonden vijf Krimpense treffers tegenover: 2-5.