Wayne Tessels in team Agro On-Benjan-Kawasaki

lopik • Wayne Tessel komt volgend seizoen uit voor het Nederlandse Agro On-Benjan-Kawasaki in het Europese Superstock 1000-kampioenschap.

Dit heeft de motorcoureur uit Lopik tijdens het sponsorfeest bekendgemaakt.

Na een sterk seizoenseinde hebben zowel Wayne als Agro On-Benjan-Kawasaki team een overeenkomst gesloten. "We zijn er beiden extra op gebrand om in 2017 grote stappen te maken", vertelt Wayne. "We willen zo de aansluiting vinden bij de top in de sterkst bezette Superstock 1000-klasse ter wereld." Mede doordat hij gebruik kan maken van de exclusieve en gloednieuwe Kawasaki Ninja ZX- 10RR is het vertrouwen bij zowel het team als de coureur groot.

Wayne Tessels: "Ik ben erg blij met deze stap. Afgelopen seizoen hebben we met Kawasaki een mooie basis gelegd om in 2017 de volgende sprong te maken. Vooral de laatste races heb ik progressie gemaakt en dat geeft veel vertrouwen voor 2017. Met de nieuwe ZX-10RR kan ik weer een stap vooruit zetten."

Teammanager Rob Vennegoor: "We zijn blij en trots dat we met de komst van Wayne als Nederlands team een Nederlandse rijder hebben. Afgelopen seizoen was door de langdurige blessure van Bryan Staring geen gemakkelijk jaar, maar we hebben regelmatig laten zien wat ons potentieel is. De eerste berichten van de nieuwe Superbike van Kawasaki zijn erg positief en we kunnen niet wachten om met de voorbereidingen voor komend jaar te beginnen."