• Kelvin Poot (l) maakt het Christian Schouten lastig.
• Kelvin Poot (l) maakt het Christian Schouten lastig. Foto: wijntjesfotografie.nl

Haastrecht bedwingt Stolwijk

stolwijk • Grote man bij de bezoekers was de 19-jarige linkerspits Kelvin Poot, die beide Haastrechtse doelpunten voor zijn rekening nam.

In dit sportieve treffen profiteerde Haastrecht van de kwetsbare defensie van Stolwijk. Trainer Chris van der Weide miste Stefan Visser en Mark Hoogendoorn en zette noodgedwongen twee middenvelders – Danny Rietveld en Christian Both – in het centrum van de verdediging.

Dat kwam de organisatie niet ten goede. Bovendien laaide het vuur bij de rood-zwarten pas op bij de 0-1 achterstand. Na de 1-2 was dat trouwens weer snel gedoofd. "Ik had meer strijd van mijn spelers verwacht", mopperde Van der Weide na afloop. "In de rust heb ik ploeg gemaand om meer vechtlust te tonen. Als je dan ziet dat Haastrecht meteen op voorsprong komt door knullig balverlies en zwak ingrijpen, denk je 'hebben ze wel geluisterd?'

Jack Harmsen (Haastrecht) loofde de instelling van zijn team en was tevreden met de progressie. "We gaan elke week een stukje vooruit. En het leuke is dat steeds meer jonge spelers hun draai gaan vinden. Joeri Stauthamer speelde prima en Kelvin Poot is op de goede weg. Ik heb daarbij nog drie A-junioren die staan te trappelen. De vooruitzichten zijn dus prima."

Haastrecht was vooral in de eerste helft de bovenliggende partij. Stolwijk had na vier minuten reeds op achterstand kunnen staan als Stefan Bakker de bal niet naast het doel had gelobd. Ook Mark Nap was dicht bij een treffer, maar hij mikte de bal na een voorzet van Niels Mulder over het doel van Harvey van der Stelt.

Stolwijk kon daar weinig tegenover stellen. Spits Rick Anker werd nog wel eens gezocht met de lange bal. Haastrecht hield echter voortdurend een oogje in het zeil.

De doelpunten werden bewaard voor de tweede helft. Daarin opende Haastrecht meteen de score via Kelvin Poot: 0-1. De bezoekers verloren echter de controle over de wedstrijd door achteruit te lopen. Stolwijk drong nadrukkelijker aan en kwam door een fraai schot van Menno Verkade op 1-1. De geel-zwarten wankelden even en invaller Martijn Anker had nummer twee op zijn schoen. Hij schoot echter voor open doel naast. Haastrecht sloeg wederom toe na balverlies op het middenveld. Bakker mocht rustig wegdraaien van de Stolkse defensie en stelde Kelvin Poot in staat om 1-2 binnen te schuiven. Die treffer was goed voor drie punten.