Benschop door CSW uit de beker

benschop • Benschop verloor zaterdag in Wilnis het bekerduel tegen zaterdagtweedeklasser CSW kansloos met 3-0.

De thuisploeg, die in zijn klasse bovenin meedraait, gaf nauwelijks kansen weg. Het verdedigende Benschop kon een kwartier stand houden.

Vervolgens werd een duwfout van Martijn de With bestraft, wat CSW een vrije trap opleverde net buiten het zestienmetergebied. Een Wilnissenaar krulde de bal om de muur heen en liet Glenn van Jaarsveld kansloos,1-0. CSW ging door, maar ondanks hun goede spel gaf Benschop weinig kansen weg. Met lange ballen probeerden de gasten wat terug te doen, maar door de wind bleven de Benschop- spitsen onbereikbaar.

In de tweede helft probeerde Benschop via uitvallen de gelijkmaker te forceren. De gastheer gaf echter geen krimp en scoorde nog twee keer.

Lopik
De bekerwedstrijd werd gadegeslagen door de technische staf van sv Lopik. De Lopikers hadden te horen gekregen dat hun wedstrijd in de kop van Noord-Holland tegen het Breezandse ZAP was afgelast.

Waarschijnlijk wordt deze wedstrijd op zaterdag 17 december ingehaald.

"Veel wijzer zijn we niet geworden van de speelwijze van Benschop," vertelde Lopik-trainer Bertus van Schaik, die met zijn team aankomende zaterdag voor het eerst in 40 jaar weer in competitieverband uitkomt tegen de Benschoppers. "Tegen ons zal Benschop anders spelen dan tegen CSW, dat duidelijk een maatje te groot was. Mijn spelers zijn bijzonder gemotiveerd om in Benschop goed voor de dag te komen. Het moet voor het publiek een mooie en sportieve wedstrijd worden."

Wim Kroone