• DOS verloor nipt van Gemini.
• DOS verloor nipt van Gemini. Foto: wijntjesfotografie.nl

DOS-dames geven Gemini goed partij

schoonhoven • Het damesteam van volleybalvereniging DOS gaf de nummer vier uit de derde divisie A, Gemini Kangeroes uit Scheveningen, goed partij. Door vechtvolleybal van beide kanten werd het meeslepend duel in sporthal De Meent, dat uiteindelijk net verloren ging voor DOS: 2-3.

Opvallend was de aanwezigheid van Tessa de Gruijter, die voor de tweede maal in actie kwam voor DOS. Het aanvalskanon sloot in mei haar loopbaan af en werd toen feestelijk uitgewuifd door haar teamgenoten. Vanwege blessures en griepgevallen deed trainer/coach Joris van der Gun een dringend beroep op de routinier. Tessa de Gruijter aarzelde geen moment. "In nood wil ik de selectie bijstaan, maar meer ook niet. Ik ben nog fit genoeg om af en toe mee te spelen."

Dat bleek in de tweede set toen DOS een 16-11 voorsprong verspeelde en bij 22-23 kopje onder dreigde te gaan. Van der Gun bracht De Gruijter tussen de lijnen. Zij scoorde direct een punt. Dat gaf het team zoveel vertrouwen, dat de set alsnog in 25-23 eindigde. Gemini had de eerste set met 21-25 gewonnen en bleek ook in het verdere verloop over een betere pass en een sterkere aanval te beschikken. Via 16-25, 25-20 en 7-15 werd het 2-3. "Ze staan niet voor niets vijf plaatsen hoger", oordeelde Denise Kreukniet. "Daarom leverden wij een prima prestatie."

De heren van DOS bleven wel aan de goede kant van de score. Zij wonnen een veld verderop met 3-2 van VTC/Woerden 3, eveneens na harde strijd. De Schoonhovenaren verloren de eerste set met 18-25, maar herstelden zich goed. Met twee keer 25-22 nam DOS een 2-1 voorsprong. Woerden kwam nog langszij met 15-25, maar verder liet de thuisclub het niet komen. Via 15-9 werd de overwinning alsnog binnengesleept.

City Lens Krimpen rukt op in de eerste divisie. De Krimpense volleyballers versloegen Gemini met 1-3 en nestelden zich in de middenmoot. Alleen de derde set ging met 25-19 naar de tegenstander uit Hilversum. De overige sets leverden winst op: 22-25, 19-25 en 19-25. De Krimpense dames verloren nipt met 3-2 van Vovero uit Rozenburg. De setstanden waren 18-25, 25-21, 6-25, 25-16 en 15-9.

Het herenteam van Voleco kwam in Oosterhout tekort tegen VOKO. Het werd 3-1 voor de Brabanders. De ploeg uit Ouderkerk aan den IJssel moest nog diep gaan om ten minste de vierde set te kunnen winnen. Zo hielden ze nog een punt over aan dit duel. De dames van Voleco maakten er in Bruinisse een mammoetpartij van tegen Forza. Het was niet te voorspellen wie de zege zou grijpen. Uiteindelijk beschikte Forza over de langste adem: 17-25, 26-24, 25-18, 20-25 en 16-14. De heren van Dosko versloegen Kratos '08 met 4-0. De dames wonnen de eerste en tweede set tegen Switch uit Utrecht, maar dat was niet voldoende voor de winst: 2-3.