• Bezoekers krijgen uitleg in het dienstencentrum.
• Bezoekers krijgen uitleg in het dienstencentrum. Foto: Adri Verhoeven

Rabobank op spreekuur bij de SWOS

schoonhoven • Banken sluiten hun kantoren en hopen dat hun oudere klanten het mobiel- of internetbankieren snel onder de knie krijgen.

Daarom bezochten medewerkers van Rabobank Utrechtse Waarden donderdagmiddag het dienstencentrum aan de Oranjeplaats in Schoonhoven.
Stichting SWOS had de leden opgeroepen om een workshop bij te wonen. Voorzitter Carel de Mari tekende tegelijkertijd een overeenkomst met de Rabobank om wekelijks een spreekuur bij de SWOS te houden. Vanaf 1 december zullen bankmedewerkers in een aparte ruimte elke woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur vragen van senioren beantwoorden en desgewenst bankzaken toelichten. Ook is het mogelijk voor de minder mobiele cliënten om een adviseur aan huis te krijgen. Geduldige uitleg en diverse toezeggingen waren echter niet voldoende om het gemor te doen verstommen. Enkele senioren namen het de bank kwalijk dat de dienstverlening de laatste jaren flink gedaald is. "De service is niet meer wat het geweest is", luidde de klacht. "Voor het storten van geld moet je nu naar Lopik", gaf een andere aanwezige aan. Rabobank-directeur Hans Bernard had begrip voor de kritiek, maar vertelde dat de banken digitale kanalen inzet, omdat het bezoek aan de kantoren sterk is afgenomen. "We hebben geen keus, maar willen niettemin dicht bij de klant blijven." In ieder geval wil de bank zijn klanten behoeden voor babbeltrucs, pinpasdiefstal en phishing. Met filmpjes werden de senioren voorgelicht over de trucs van onverlaten. De beknopte uitleg over transacties zal een vervolg krijgen tijdens het komende spreekuur. De eerste mogelijkheid is op woensdag 7 december.