Succes voor ShuttLEQ; verlies voor BCS

krimpen a/d lek • De laatste speelavond van de eerste helft van de competitie betekende een groot succes voor de teams van ShuttLEQ. Nagenoeg alle teams sleepten een flinke lading punten in de wacht.

Grootste stunt was voor team 5 dat de talenten van het hoog geklasseerde The Flying Shuttle met 6-2 degradeerden. Jolanda Thoen vocht zich met 21-19 en 21-18 naar een mooie overwinning in haar single en ook haar teamgenoten Jelmer, Jaco, Laura, Lizzy en Remco stegen boven zichzelf uit. Herenteam 1 sloeg een flinke slag door een 6-2 overwinning op de medekoploper BC Quintus. Zij staan daarmee nu vier punten los. ShuttLEQ 2 en 3 speelden de derby tegen rivaal Lekkerkerk en hielden beiden de meeste punten in Krimpen aan de Lek. Team 2 knokte zich met invalster Lizzy Bonte naar een 5-3 overwinning. Met opnieuw een overwinning is team 3 aan een flinke opmars in de vierde klasse bezig. Ook team 1 begint steeds beter te draaien met de teruggekeerde Linsey Kortlever. Team 1 won met 6-2 van Smashing Fellows. Ten slotte won team 4 met 5-3 van Vijfhuizen. Alleen Schollevaar ging er met een 8-0 overwinning met de volle buit vandoor, het herenteam met lege handen achterlatend.

Bij Badminton Club Schoonhoven verloor BCS 1 thuis met 3-5 van BCRS 6. Het eerste team had een zware dobber en zag de dubbels beiden in drie sets verloren gaan. Wouter Wesselius verloor zijn enkel kansloos in twee sets, Ivo de Mari verloor in een spannende strijd. Erica Schijf en Rianda Verheijden wonnen beiden. Met tussenstand 2-4 was en er alleen nog een gelijkspel mogelijk. Wouter en Rianda wonnen hun gemengd dubbel, Ivo/Erica verloren, wat tot 3-5 verlies leidde. Het herenteam verloren met 2-6 van Triaq H1.