• KOAG won dik van Korbatjo.
• KOAG won dik van Korbatjo. Foto: wijntjesfotografie.nl

Uitstekende start zaalseizoen KOAG

krimpen a/d ijssel • De korfballers van KING-KOAG zijn zaterdag het nieuwe zaalseizoen uitstekend begonnen. In eigen huis werd Korbatjo eenvoudig met 20-13 verslagen.

Na een prima voorbereiding begon KOAG vol zelfvertrouwen aan het duel. Met een 1-0 score binnen 5 seconden werd meteen de toon voor het duel gezet. De Krimpenaren bouwden de voorsprong verder uit.

De gasten uit Oud-Beijerland hadden het zwaar. Toch kwam Korbatjo enigszins terug in het duel en stond het na een kwartier spelen slechts 5-4. Het tweede deel van de eerste helft schroefde KOAG het tempo op en werd er scherper afgerond. Enkele fraaie combinaties leverden mooie goals op en bij rust was het duel eigenlijk al gespeeld: 13-6.

Statistieken

Ook na de pauze ging de KING-formatie direct goed door en wist het team van coach Mark Tissink de voorsprong verder uit te bouwen. Korbatjo kon er deze avond niet veel tegenover stellen. Bij de stand van 20-10 mochten Nathan Sapulette en Remco Kraaijeveld hun minuten maken in de hoofdmacht. Voor de statistieken scoorden de gasten nog drie keer. Bij 20-13 floot scheidsrechter Dekker voor de laatste maal.

Een prima begin dus voor KOAG dat ook Maasluis, RWA en Reeuwijk hun eerste duel zag winnen. Komende zaterdag mag KOAG voor de derde keer in vijf weken naar ACKC uit de Brabantse plaats Almkerk. Na zeges op het veld en in het bekertoernooi wordt er nu ook in de zaalcompetitie tegen elkaar gestreden.