Bergambacht telt weer mee; mooie zege SPV'81

bergambacht • Bergambacht haakt na de 5-2 zege op Alphia weer aan bij top-5 in zijn klasse.

Pieter Meijer zette de thuisclub op voorsprong, waarop Alphia al snel een doeltreffend antwoord had. Bergambacht zette de gasten met uitstekend positiespel meer en meer onder druk. Julian Graafland schoot de bal vlak voor rust vanaf de rand van het zestienmetergebied tegen de touwen. In de tweede helft viel het kwartje bij een goed combinerend Bergambacht. Alphia kreeg nauwelijks meer kansen en moest ver terug. Patrick Potuyt, Etienne van den Heuvel en Jordy Potuyt vergrootten de marge. Een tweede Alphense treffer mocht de pret niet drukken. "Dit was een belangrijke overwinning, omdat we weer aanhaken bovenin," merkte Bergambacht-trainer Bert Potuyt opgelucht op. "Als we verloren hadden, dan waren we veroordeeld tot een grijze muizenbestaan."

Het nog puntloze Rijnstreek verloor in Nieuwerbrug met 0-5 van SPV'81, dat vooral voor rust uitstekend speelde. De Polsbroekenaren kwamen al na vier minuten spelen op voorsprong door Martijn Hakkenberg, die een een-tweetje met Jan Doeland doeltreffend afsloot. Lange tijd bleef deze stand ongewijzigd, waardoor de thuisclub hoop bleef houden op een beter resultaat. Na een rake kopbal van Ivo Sluis benutte Christian de Vos een strafschop. De 0-4 van hem bleek de genadeslag voor de thuisclub. Na rust schoot alleen Dave Koolwijk nog een keer raak.