Benschop trekt aan langste eind; winst Lopik

benschop • Benschop boekte in Doorn een verdiende 1-2 zege op DEV.

De Benschoppenaren kwamen al vlug op achterstand na een defensieve fout. De laaggenoteerde thuisclub kon die voorsprong niet lang vasthouden. Op aangeven van Jurgen Ruitenbek scoorde Martijn de With de gelijkmaker. De Benschopse spits had pech dat kort daarna een inzet van hem van de doellijn werd gehaald. Kwamé Ballo zag vlak voor rust een kopbal op de paal belanden. In de tweede helft drong Benschop aan tegen het stug verdedigende DEV, dat bij dode spelmomenten alle tijd nam om het spel te vertragen. Thomas Banfi strafte deze 'tactiek' af met de winnende treffer. Een collectief Lopik boekte zijn derde zege op rij. Het Utrechtse DVSU werd - weliswaar met moeite - met 1-0 geklopt. Het duel begon wat later, omdat de scheidsrechter zich eerst meldde bij een andere club. Na de verlate aftrap had Lopik het beste van het spel. De openingstreffer van Bas Landman, die de bal op de borst aannam en in keer op zijn pantoffel nam, was dan ook verdiend. Daarna verzuimde Lopik door te drukken. Na de pauze speelde DVSU met vier spitsen en daar had Lopik niet direct een antwoord op. Het was maar goed, dat sluitpost Joey Broekhuizen goed op dreef was. "Hij heeft ons wel gered met uitstekende reddingen," vertelde Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop. "Omdat wij via counters er niet in slaagden de marge te vergroten bleef het spannend tot de laatste minuut."