Dipje Schoonhoven; winst Lekkerkerk

schoonhoven/lekkerkerk • Na twee overwinningen op rij moest Schoonhoven een nederlaag incasseren. Op eigen veld verloren de mannen van trainer Wim Eilander met 1-4 van CVC Reeuwijk.

Het was een geflatteerde nederlaag. Schoonhoven had zelfs na de rode kaart van Tiago de Vries in de 22ste minuut het beste van het spel en kwam voor rust op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Robin van Elteren. Een van richting veranderd schot van de Reeuwijkers bij de stand 1-1 leidde in de tweede helft tot de onverdiende 1-2. Schoonhoven nam vervolgens meer risico. In de slotminuten liepen de counterende bezoekers uit naar 1-4.

De Jong

Martijn de Jong was de grote man bij vierdeklasser Lekkerkerk. Hij scoorde maar liefst vier keer tegen LMO en had daarmee een levensgroot aandeel in de 5-2 overwinning op de Rotterdammers. LMO was een pittige tegenstander. "Ze voetbalden goed mee. Wij troffen echter wel het doel", stelde trainer Arian van Herk, die glimlachend de tiende achtereenvolgende overwinning begroette. Na een 3-0 voorsprong bij rust nam koploper Lekkerkerk gas terug en incasseerde de defensie twee tegentreffers. Bij 3-2 stelde de thuisclub orde op zaken. Hamid Sarrafsadeh nam de vijfde goal voor zijn rekening: 5-2.

Mede dankzij vier treffers van Harold Vrolijk won Perkouw in en tegen Linschoten met 2-5. Perkouw begon sterk en al na twee minuten was Vrolijk voor de eerste keer doeltreffend. De thuisclub herstelde zich knap. Via zijn twee snelle spitsen werd de Perkouwse defensie danig op proef gesteld. Ze troffen allebei doel. Nog voor rust draaide Perkouw de rollen echter weer om en ging met een 2-3 voorsprong aan de thee. In de tweede helft was Perkouw oppermachtig, maar het elftal slaagde er maar twee keer in om te scoren.