• Ben en Linda Overbeeke in hun zaak Zoet-Zout-Wijn.
• Ben en Linda Overbeeke in hun zaak Zoet-Zout-Wijn. Foto: Floris Bakker

'Heerlijkheden' bij Zoet-Zout-Wijn

schoonhoven • De Haven in Schoonhoven is weer een winkel rijker. Op nummer 34 hebben Ben en Linda Overbeeke vorige week Zoet-Zout-Wijn geopend, een eet- & drinkwinkel voor lekkerbekken.

Een Catalaanse rijstschotel, een pompoensoep of Quiche Lorraine, het zijn zomaar een paar van de meeneemmaaltijden die bij Zoet-Zout-Wijn in de koeling staan. Ideaal voor als je een keer geen zin of tijd hebt om te koken. Ook diverse pesto's worden ambachtelijk gemaakt in eigen huis. Voor een paar euro extra heb je er een fles heerlijke fles wijn of biologisch biertje bij. Hoewel Ben, gerenommeerd wijnkenner, voorheen voornamelijk met Franse wijnen werkte, zijn Ben en Linda nu om voor deze Spaanse wijnen van het huis Neleman. Zoet-Zout-Wijn is dan ook verkooppunt van deze prachtige wijnen en Cava.


Glaswerk

Naast wijn en maaltijden kunnen klanten in de eet- & drinkwinkel terecht voor ambachtelijk bereidde zoetigheden als taarten (limoenmerengue, cheesecake, brownies etcetera) en diverse soorten koekjes. Alle drie de facetten van de naam van de winkel zijn van topkwaliteit. Door hun assortiment eten te combineren met wat servies en glaswerk is het mogelijk een cadeau of relatiegeschenk hier samen te stellen. Alles is in ieder geval bespreekbaar.

Jarenlang runde het horecastel een restaurant in Krimpen aan den IJssel en tot voor kort hadden ze een Franse lunchroom in Rotterdam-Kralingen. Toch was het volgens Ben en Linda tijd voor iets nieuws. Wel iets met eten en drinken want daar ligt hun passie. "Hier in het pittoreske Schoonhoven vonden we een locatie om een ander concept te starten."


Zoet-Zout-Wijn is ook een prima plek om een high tea te houden voor gezelschappen van 6 tot ongeveer 16 personen.

Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.