• Cornelis Verboom tijdens de veldloop in Lekkerkerk.
• Cornelis Verboom tijdens de veldloop in Lekkerkerk. Foto: wijntjesfotografie.nl

Cornelis Verboom ongenaakbaar

lekkerkerk • De eerste veldloop in de historie van AV Start werd een prooi voor Cornelis Verboom uit Krimpen aan den IJssel. De lange atleet was ongenaakbaar op het modderige parcours op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk.

Hij zegevierde met ruime voorsprong op zijn concurrenten na 7,5 kilometer in een tijd van 26.32. "Het was door de weersomstandigheden meer een cross dan een veldloop. Vanaf het begin liep ik voorin. Na 500 meter kon ik reeds enkele lopers van me afschudden. Daarna heb ik de de rest van de wedstrijd alleen gelopen." Het evenement was in zijn ogen voor herhaling vatbaar. "Het is een leuke afstand en er kwam best nog wat publiek kijken", aldus de winnaar. Verboom heeft zich voorgenomen om zijn conditie op te bouwen door middel van de cross. Hij heeft zich reeds ingeschreven voor de Halve Zolenloop en de Loetcross. "Als je het niet erg vindt om af en toe te glibberen, is het een prima uitdaging in de frisse buitenlucht."

De Krimpenaar had weinig te duchten van zijn achtervolgers. In het begin zaten triatleet Michael Groen en Avantriaan Jos Schinkel nog in de buurt van de koploper, maar na de eerste ronde werd het gat steeds groter. Na vijf ronden finishte Verboom in 26.32. Michael Groen werd tweede in 27,57 en Jos Schinkel (Avantri/Schoonhoven) eindigde als nummer drie in 28.12. De heren liepen vijf ronden van 1500 meter.

Bij de dames werd Rosanne Teeuwen met ruime voorsprong winnares. Zij kwam na vier ronden in 26.35 over de streep. Ze was bijna twee minuten sneller dan Jacolien Booy (28.19) en Tessa Konemann (30.17). Bij de jeugd gingen de eerste prijzen naar Jesca Bol (7.51) en Marwan Amhil (5.16).