Thor raakt op toeren

bergambacht • De dames van Eetcafé 't Centrum/Thor raken op toeren. De formatie van trainer Kees de Waard won in Stramproy overtuigend met 1-3 van Stravoc.

De Bergambachtse volleybalsters verloren weliswaar de eerste set met 25-20, maar waren daarna warmgedraaid. Met 17-25, 24-26 en 21-25 versterkte Thor haar positie in de eerste divisie B. Komende zaterdag kan het team verder klimmen als ook middenmoter Ledub uit Bladel in sportcentrum De Waard wordt verslagen.

Thor

Het herenteam van Thor won in Zoetermeer verrassend met 0-4 van Zovoc. Dat ging echter niet vanzelf. Tony Blonk haakte af met een vinger uit de kom en Corné Kortlever kreeg de gele kaart van de scheidsrechter.

"We waren niettemin de betere ploeg. Zovoc-coach Martin Broere kon het tij niet keren", aldus speler-coach Jurri Jan Rijkaart.

DOS-dames

Het damesteam van DOS heeft het moeilijk in de derde divisie. Nu was NVC te sterk voor de Schoonhovense brigade. Het werd 3-1 in de Merwesteynhal in Nieuwegein: 25-23, 25-21, 25-23 en 20-25. DOS staat nu op de tiende plaats.

Dosko

De dames van Dosko uit Stolwijk verloren in de promotieklasse na een fel gevecht met 3-2 van De Valk.

In Montfoort ging het aanvankelijk crescendo, maar in de vierde set verloor Dosko met 26-24, waarna ook de vijfde set verloren ging met 15-10.

Pieter van der Laan