Haastrecht deelt de punten met ESTO

Stolwijk weet het net niet te vinden

regio • Stolwijk grossierde in kansen, maar wist er niet een te benutten. NOCKralingen deed dat wel en nam via de 0-1 zege de drie punten mee naar Rotterdam.

Voordat de gasten scoorden, had Stolwijk al ruim afstand moeten nemen. De spitsen Rik van Eijk en Rick Anker werkten keihard, maar de bal wilde er niet in. "Het zit maar niet mee," oordeelde Stolwijk-trainer Chris van der Weide. "Tijdens de warming-up haakte Danny Rietveld geblesseerd af. Zijn vervanger Stefan van Vliet ontving na een ongelukkige actie direct rood. Maar met tien man bleven we de bovenliggende partij. Helaas konden we dat niet in doelpunten uitdrukken. Aankomende zondag begint de tweede periode. Hopelijk kunnen we dan wel een fraaie serie neerzetten."

Haastrecht en het Bodegraafse ESTO namen na afloop genoegen met een 2-2 gelijkspel. De gelijkwaardige ploegen gingen beide weliswaar voor de winst, maar konden na het maken van een goal niet doordrukken. Haastrechter Kelvin Poot opende de score, maar door een onoplettendheid achterin bij Haastrecht was de stand vijf minuten later weer in evenwicht. Poot zette de thuisclub na rust wederom op voorsprong, toen de bal uit een voorzet van Rik Nap voor zijn voeten viel. Een snelle ingooi verraste de defensie van Haastrecht, waarna een Bodegravenaar vrij kon inschieten.

Na twee grote nederlagen (9-1 en 8-0) kon Cabauw in Vleuten ook niet op tegen middenmoter PVC. Het elftal van Mo Duzgun verloor met 7-0. Twintig minuten lang kon Cabauw de thuisclub van scoren afhouden, maar na de eerste Vleutense treffer was er geen houden meer aan. "Osman Aslan, een van mijn spelbepalende spelers, viel al snel uit na een elleboogstoot van een tegenstander," vertelde Duzgun, die snakt naar betere tijden. "Hij moest direct naar het ziekenhuis. Met het feit dat ik maar over vier spelers beschik die vorig seizoen de promotie bewerkstelligden, is het duidelijk dat we op dit moment tekort komen. Hopelijk sluiten geblesseerde spelers als spits Nik Jongbloed snel weer aan." Zondag speelt Cabauw tegen mede-laagvlieger Gouderak, dat net als Cabauw pas één wedstrijd won.

Gouderak verloor op eigen veld met 1-5 van HOV/DJSCR. Dat was geen schande want de Rotterdammers behoren tot de titelkandidaten in 3C. Toch had de thuisclub in de beginfase een voorsprong kunnen nemen. Spits Bart van der Bas dook twee keer op voor de HOV-doelman, maar verzuimde om de bal tussen de palen te schieten. De bezoekers sloegen vlak voor de pauze tweemaal toe en hoefden zich daarna niet meer noemenswaardig in te spannen. In een vlot tempo liepen de Rotterdammers uit naar 0-5. Bart van der Bas redde de eer door een voorzet van Bas Overbeek in het doel te werken: 1-5.

Ammerstol kon één helft aardig mee komen met MSV '19, maar in het tweede bedrijf zakte de ploeg weg en verloor met ruime cijfers: 6-1. Trainer Rob Kool beschikte over een smalle selectie en zag bovendien Jesse de Buin (ziek) en Yori de Lange (enkel) snel afhaken. Bij rust leidde MSV '19 reeds met 2-0. Daarna trok de derdeklasser uit Montfoort de gashendel verder open. Frank de Bruyn benutte weliswaar een strafschop, maar dat was slechts voor de statistieken. Het eindsignaal kwam bij 6-1. Twan Schmidt is voorlopig uitgeschakeld door een scheve rugwervel. Thijs Schmidt ontbrak vanwege een schouderblessure.