Bergambacht in de wachtkamer

bergambacht • Zaterdagvierdeklasser Bergambacht, dat bovenin mee wil draaien, verloor op eigen veld met 0-3 van nummer vier Rohda'76. Het elftal van Bert Potuyt moet nu genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.

De wedstrijd tegen het Bodegraafse Rohda was bepalend of Bergambacht mee bleef doen om de prijzen of voorlopig af zou haken. Het werd het laatste. In de eerste helft waren de blauw-zwarten gelijkwaardig aan de gasten, die verdedigend goed stonden. In aanvallend opzicht bracht Bergambacht te weinig. Na rust viel de weer herstelde aanvaller Jelle Hordijk in en Potuyt hoopte dat hij het verschil kon maken. Binnen vijf minuten kreeg de thuisclub door een slordige opbouw echter twee tegendoelpunten om de oren en gaf hiermee de wedstrijd uit handen. Bert Potuyt: "Tot het eerste tegendoelpunt waren we gelijkwaardig aan Rohda. De 0-2 viel kort daarna. We hebben moeite met onze middenveldbezetting. Balverlies leidt meteen tot kansen voor de tegenstander. Rohda kon het geduld opbrengen daar op te wachten. Dit overkwam ons al meerdere malen tegen ploegen, waarvan we echt niet hoefden te verliezen."

Bergambacht zit in een pittige competitie met vijf ploegen, die er bovenuit steken. "Daar wil ik met mijn team bij horen," vervolgt Potuyt strijdvaardig. "We beschikken over talentvolle spelers, als Max Bakker en Hordijk, die het verschil kunnen maken. Ze willen echter te graag en hebben nog niet het vermogen om net als onze tegenstanders te wachten op foutjes. Bergambacht zal nog stappen moeten maken om van de top-5 te winnen."

Wim Kroone