DCV laat Piershil glippen, Spirit gelijk

krimpen/ouderkerk • In een doelpuntrijk duel liet DCV tegenstander Piershil glippen. De Krimpenaren verspeelden tot tweemaal toe een voorsprong en verloren met 4-5. Spirit boekte in en tegen Nieuwenhoorn een verdienstelijk 1-1 gelijkspel.

DCV wordt er zo langzamerhand moedeloos van. Net als tegen Hellevoetsluis (3-4) ging de formatie van trainer Ronald Klinkenberg onderuit in de slotfase. Het forse aantal tegendoelpunten (26 in 8 duels) baart de rood-zwarten zorgen. Het zegt immers veel over het defensieve vermogen om treffers te voorkomen.

Het ging er bij DCV-Piershil om wie de laatste klap zou uitdelen. De Krimpenaren namen via Patrick Groen en Tim van Diejie een 2-1 voorsprong, maar nog voor de pauze stond het 2-3. Met na rust Serdar Kolay voor Feivel Meijer gaf trainer Ronald Klinkenberg DCV nog een extra aanvallende impuls. Dat leidde tot een 4-3 tussenstand in de 67ste minuut (goals van Johan van Wageningen en Guido van Oijen), maar slordigheden achterin zorgden ervoor dat de balans doorsloeg naar Piershil: 4-5.

Spirit

Spirit hield Nieuwenhoorn op 1-1. De Ouderkerkse ploeg beschikte weer over Sander Kalkman en Aart Ligthart. Na een sterke beginfase viel Spirit iets terug en kon Nieuwenhoorn aandringen en de score openen. In de 35ste minuut werd het 1-0. Met Timme van Hof voor de geblesseerde Ferry Rietkerk en Danny van der Poel in plaats van Haliwela gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd schoot Ruben Slooff raak: 1-1. Bij Spirit was spits Björn van Dijk inmiddels met twee gele kaarten naar de kleedkamer verbannen. Ook een speler van Nieuwenhoorn kreeg een rode kaart, maar dit gebeurde pas na het laatste fluitsignaal.