• De overdracht van de bus.
• De overdracht van de bus. Foto: Adri Verhoeven

Rode Kruis trots op nieuwe bus

schoonhoven • Martin van Duin, voorzitter van Rode Kruis-afdeling Schoonhoven, heeft vrijdag de sleutel van een splinternieuwe Ford Transit Personenbus in ontvangst genomen.

Omringd door vele vrijwilligers wenste Jeroen de Pater, vestigingsmanager van de Schakel autogroep in Schoonhoven, de afdeling en haar toekomstige cliënten vele plezierige en vooral veilige kilometers. De nieuwe bus was een langgekoesterde wens van de vrijwillige chauffeurs. Eén van hen, Ed Sluijs, toonde zich dan ook bijzonder blij. "Het is een prachtbus en dankzij allerlei aanpassingen zal het in de toekomst een stuk eenvoudiger en ook veel veiliger werken zijn." Rolstoelen vastzetten in het oude exemplaar was volgens hem een behoorlijke klus. "Vanaf nu kunnen we onze cliënten met meer comfort en professioneel van A naar B brengen."

De nieuwe bus is geschikt voor rolstoelvervoer en biedt plaats aan zeven personen of vier rolstoelen dan wel een combinatie daarvan en kan breed worden ingezet op hulpvragen. Voorzitter Martin van Duin zette wat toepassingen op een rijtje: "evenementenhulp, vervoer in het kader van noodhulp, vervoer van gasten naar en van vakantieaccomodaties en het vervoer van onze leden van de contactcirkels naar diverse ontmoetingslocaties. Ook kunnen mensen aanspraak maken op de bus voor vervoer naar een ziekenhuis of bijvoorbeeld de dagopvang." Bijzonder vindt Van Duin het wanneer de bus wordt ingezet voor terminale patiënten, die als laatste wens nog graag een door hen uitgekozen locatie willen bezoeken. Voor informatie en gebruik van de bus: Ria Geurts, 0182-385149 of riageurts53@gmail.com. Ook nieuwe vrijwilligers kunnen zich bij haar melden.