Jubileum op 'Cabauwse wijze' gevierd

cabauw • Het 50-jarig jubileum van Cabauw 60-plus is zaterdag op 'Cabauwse wijze' uitbundig gevierd.

Allereerst was er een kerkdienst met als thema 'Dankbaarheid-vriendschap-liefde'. Een gelegenheidskoor van vijftig senioren uit Cabauw en omstreken zong voor dit feest aangepaste teksten op melodieën als 'Yesterday' en 'Let it be' van de Beatles.

Na de dienst was er een verrassing van activiteitencommissie Kubus. Zij hadden speciaal vervoer klaarstaan voor de rit naar het 'In het Witte Paard', namelijk een tractor met melkbussen, een gele Amerikaanse schoolbus en een klassieke sportwagen. Zelfs aan de fietsers was gedacht. "Het is een teken van saamhorigheid", stelt Cabauw 60plus-voorzitter Agaath Velis.. "Samenwerking van jong en oud, waar een klein dorp als Cabauw groot in is."

In de grote zaal van 'In het Witte Paard' werd een gezellige receptie gehouden. Agaath Velis.: "Er werd onder andere een film vertoond waarin vele leden acteerden en vooral veel plezier hadden. Na enig knip- en plakwerk is het een fraaie slapstick geworden waaruit blijkt dat de Cabauwse senioren hun mannetje/vrouwtje staan en met de tijd meegaan." Riet van Zuylen-Overbeek kreeg een ere-broche opgespeld door burgemeester Westerlaken-Loos. Zij is een van de oprichtsters en al vijftig jaar lid.

's Avonds was er een diner voor leden, opgevrolijkt door kleinkunst op Cabauwse leest geschoeid en afgesloten met een vrolijk feestlied. Agaath Velis: "Het was al met al een prachtig gouden jubileum. Ook in de komende jaren gaan we door met de nog steeds actuele missie: aandacht hebben en zorgen voor elkaar, het geven van informatie, maar vooral ook veel gezelligheid."