• Lennis Soet in één van de nieuwe studio's.
• Lennis Soet in één van de nieuwe studio's. Foto: Adri Verhoeven

Bergambachtse woonwinkel ondergaat metamorfose

Open dagen bij Soet Wonen & Slapen

bergambacht • Al een half jaar duurt de verbouwing. In die tijd is er het nodige veranderd in de woonwinkel aan de Hoofdstraat 11-13. Iets dat klanten ook is opgevallen.

"We hebben al heel wat leuke reacties gehad", zegt Simon Soet. "Je hoort met name dat mensen het prettiger vinden om hier rond te kijken. Het is ook allemaal wat logischer verdeeld over de drie verdiepingen. Beneden staat de collectie eigentijdse meubelen, die met name een jonger publiek aan zal spreken. Op de begane grond zie je de meer stijvolle, landelijke meubels en boven vindt de klant alles op het gebied van slaapcomfort."

Vernieuwend

De verbouwing was nodig, stelt zijn broer Lennis Soet. "We wilden een wat breder publiek trekken. En onze winkel is groot genoeg om alle stylen weer te geven. Af en toe moet je de boel gewoon eens flink onder handen nemen om met de tijd mee te gaan." Naast dat er veel is 'verhuisd' zijn de stylistes druk geweest met allerlei opstellingen en is de routing door de winkel aangepakt.

Op meubelgebied kun je bij Soet Wonen & Slapen de nodige inspiratie opdoen. Bezoekers lopen langs allerlei opstellingen, met stijlvolle, landelijke, jonge en eigentijdse meubelen.

Lennis: "Daarbij zijn al deze woonkamers aangekleed met betaalbare woonaccessoires, die het geheel sfeervol maken. Naast ons brede aanbod raambekleding, laminaat en pvc vloeren kun je tegenwoordig ook kwaliteitsverf kopen bij Soet Wonen & Slapen. Het gaat onder meer om krijt-, kalk- en betonverf van het merk L'Autentique."

"Klanten vinden hier alles op het gebied van wonen", stelt Simon, "en daar hoort verf ook uiteraard bij."

Kwaliteit, service en ontzorgen zijn nog altijd de kernwaarden van Soet Wonen & Slapen. Dat is volgens Lennis in het 77-jarig bestaan van de zaak ook nooit veranderd.

"Wij leggen en plaatsen alles vakkundig voor de klant. Dat wordt erg gewaardeerd." Als voorbeeld noemt hij de inbouwkasten. "Bovendien vinden consumenten het prettig als je meedenkt, bijvoorbeeld over de indeling van zo'n kast."

De open dagen vormen het sluitstuk van de verbouwing. Deze zijn op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober. Op donderdag en vrijdag is de woonwinkel van 09.00 tot 22.00 uur open en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Elke klant krijgt deze dagen een 'sfeerverwarmende' attentie mee naar huis.

Klanten kunnen tijdens de open dagen bovendien profiteren van mooie acties. Zo ontvangen ze bij elke aankoop op meubelgebied een accessoirecheque t.w.v. 10 procent van het aankoopbedrag. Op de slaapafdeling loopt een soortgelijke actie, met een linnencheque eveneens t.w.v. 10 procent van de aankoop.

"Als je een bed van 1.000 euro koopt, krijg je dus een cheque van 100 euro voor linnengoed", rekent Lennis voor. "Dat is toch een mooi bedrag."

Floris Bakker