• Genieten van sport en spel. (Meer foto's, zie www.hetkontakt.nl)
• Genieten van sport en spel. (Meer foto's, zie www.hetkontakt.nl) Foto: wijntjesfotografie.nl

Leuke middag dankzij Dirk Kuyt

schoonhoven • De Dirk Kuyt Foundation maakte woensdagmiddag goede sier met diverse sport- en dansactiviteiten voor mensen met een beperking.

Het parkeerterrein bij brasserie De Veerpoort in Schoonhoven was het domein van basketballers, voetballers en dansers.

Dat is ook het doel van de Foundation, sprak medewerkster Lisette namens de profvoetballer van Feyenoord, die deze opzet bedacht bij de oprichting van zijn stichting. "Dirk Kuyt meent dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht fysieke of verstandelijke beperkingen. We doen hier velen een plezier mee. Dirk kon hier vanmiddag niet bij zijn, maar hij zou zeker genieten van dit enthousiasme."

Dat waren ook spreekstalmeester Aad van Dee en brasserie-eigenaar Danny Moor van mening. Beide fanatieke Feyenoord-supporters spraken van een geslaagde middag. Moor verraste alle deelnemers en begeleiders in de pauze met patat en limonade.

Zijn brasserie hield begin september een sponsorbijeenkomst met drank en spijzen, waarvoor de aanwezigen financieel bijdroegen aan de Dirk Kuyt Foundation. "Daarvoor kregen we deze sportmiddag in ruil terug", zei Danny Moor. "Dat was een prima deal."

Voor bewoners van het Thomashuis, Unieck en de Gemiva-vestigingen in Schoonhoven boden ingehuurde sportinstructeurs voldoende tijd en aandacht om er een sfeervol gebeuren van te maken. Minder mobiele deelnemers vermaakten zich met hun begeleidsters met het omver werpen van houten blokjes.

Lennart Kraaijveld, verantwoordelijk voor acht bewoners in het Thomashuis in de Havenstraat, prees het initiatief. "Onze bewoners keken hier al dagen naar uit. Ze zijn er ook allemaal en zo te zien hebben ze het prima naar hun zin."

Alle deelnemers kregen als aandenken een shirt van de Dirk Kuyt Foundation. Menigeen trok dat ter plekke aan, want zo warm was het ook weer niet aan de boorden van de Lek.

Pieter van der Laan