• Ook de kleding van Haastrecht doorstond de test.
• Ook de kleding van Haastrecht doorstond de test. Foto: wijntjesfotografie.nl

Haastrecht legt Cabauw op pijnbank

haastrecht • Haastrecht won zondag met maar liefst 9-1 van Cabauw, dat het duel met negen man beëindigde. Haastrechtenaar Kelvin Poot (18) scoorde vier keer.

Linksbuiten Kelvin Poot gaf al in de eerste minuut zijn visitekaartje af, toen hij Cabauw-doelman André Slootjes voor de eerste keer passeerde. De thuisclub bleef druk zetten en Robert Dongelmans liet de Haastrechtse aanhang kort daarna voor de tweede keer juichen. Een ongelukkige handsbal van Thomas Ouwerkerk leverde Cabauw een strafschop op, die Nick Nagel benutte. De gasten putten hier enige moed uit, maar de defensie van Haastrecht stond als een huis. Haastrecht benutte de vleugels goed. Kelvin Poot, die kort voor rust zijn tweede goal scoorde en Rik Nap, die zich ontpopte tot 'mister assist', kregen alle ruimte.

In de tweede helft liet Tom Overbeek een goede kans op de aansluitingstreffer liggen. Daarna begon het prijsschieten voor Haastrecht. Kelvin Poot (2x), Robert Dongelmans (2x), Niels Mulder en Mark Nap legden Cabauw op de pijnbank. De Cabauwse sluitpost Slootjes maakte zich terecht boos op zijn verdedigers: "Jullie staan alleen maar te kijken," riep hij luidkeels. Twee Cabauwenaren, Friso Nagel (2x geel) en Ron de Vries (rood), zochten noodgedwongen voortijdig de kleedkamer op. De tevreden Haastrecht-trainer Jack Harmsen na afloop: "Het ging prima zo, Cabauw kwam er niet aan te pas. Voorin hebben Kelvin Poot en Robert Dongelmans een goede klik. Rik Nap kon vanaf de rechterkant de aanvallers op maat bedienen."