• De bezoekers uit Reeuwijk schuwden het nodige 'sloopwerk' niet.
• De bezoekers uit Reeuwijk schuwden het nodige 'sloopwerk' niet. Foto: wijntjesfotografie.nl

Perkouw likt wonden na verliespartij

berkenwoude • De ziekenboeg liep zaterdag vol bij FC Perkouw na de met 1-3 verloren wedstrijd tegen CVC Reeuwijk, dat de slag op het middenveld won en verdedigend weinig weggaf. Voorin kon Perkouw geen potten breken.

Na het duel was het kommer en kwel voor de kleedkamer van de thuisclub. Verdediger Jan van Lith had een gat in het achterhoofd en een scheurtje in zijn lip. Eelco van Viersen baalde van zijn dikke enkel. Doelman Matthew Edwards zat met een dik pak ijs op zijn gekwetste knie en Elgar Mudde, die na rust niet meer op het veld terugkeerde, probeerde onder een hete douche zijn verrekte rug weer in het gareel te krijgen.

"Het zat vanmiddag allemaal niet mee," vertelde een balende Perkouw-trainer Harm Spijker. "Na de ongelukkige eerste tegengoal maakten we verkeerde keuzes om weer terug in de wedstrijd te komen." Tegen het fysiek sterke Reeuwijk miste Spijker Maarten Adriaanse en Rick Kamhoot, twee spelers met body. "Toen Mudde uitviel, moest ik Bastiaan Bogaard, die er al een wedstrijd in het tweede op had zitten, inbrengen. Hij deed het als rechtsback overigens uitstekend. Voorin werd Elgar Mudde gemist."

Na een gelijkopgaand begin namen de gasten het initiatief. Op het middenveld hadden ze weinig tegenstand, zodat de Reeuwijkse aanvallers regelmatig in stelling gebracht werden. Met kunst en vliegwerk hield Perkouw stand. De Reeuwijkse aanvoerder Norbert van Keulen verrichtte vanaf minuut één het nodige sloopwerk. Met geraffineerde duwtjes, schopjes en tackles deed hij de Perkouwse verdedigers letterlijk en figuurlijk pijn. Scheidsrechter Van Drunen uit Barendrecht bestrafte deze overtredingen weliswaar, maar hield zijn kaarten te lang op zak.

In de tweede helft duikelde Reeuwijker Joey Mantjes binnen de zestien professioneel over het te laat uitgestoken been van Robin Borst, die uit balans was gebracht. Aksel Koopman benutte deze elfmetertrap en vanaf dat moment liep de dorpsclub uit Berkenwoude achter de feiten aan. Persoonlijke duels gingen verloren. Na onnodig balverlies scoorde Tom Verwaal de tweede Reeuwijkse treffer. Inmiddels hadden Van Viersen en Van Lith al een blessurebehandeling achter de rug. "Die gozer (Van Keulen, WK) hoeft die overtredingen bij een 2-0 voorsprong helemaal niet te maken," baalde Van Viersen. "Maandag moeten we gewoon weer aan het werk. Ik ben accountmanager bij een autobedrijf en moet de hele dag klanten bezoeken. Ik ben benieuwd of ik het red."

Invaller Rachid Akabbouz gooide met zijn fraaie treffer nog meer zout in de Perkouwse wonde, voordat Harold Vrolijk de eer redde. Het Oktoberfest in de kantine na afloop was een welkome afleiding voor de balende Perkouwers.

Wim Kroone