• Er had meer in gezeten voor MHCK.
• Er had meer in gezeten voor MHCK. Foto: wijntjesfotografie.nl

MHCK krijgt Westland niet klein

krimpen a/d ijssel • Het herenteam van Mixed Hockey Club Krimpen deelde de punten met HC Westland. Het werd na een spannend duel 1-1 aan De Driekamp.

Krimpen speelt dit seizoen wederom in de derde klasse en draait momenteel mee in de top. Tegenstander Westland degradeerde uit de tweede klasse en beschikt over meer routine. Al snel bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Over en weer doemden kansen op. Westland had naarmate het duel vorderde het betere van het spel. Doordat het organisatorisch niet helemaal lekker stond bij Krimpen kwamen de Westlanders op een 0-1 voorsprong.

Op dat moment schrok Krimpen wakker en creëerde de ploeg van trainer Maurice Klinkenberg prima mogelijkheden. De druk werd flink opgevoerd en dit leidde tot fouten achterin bij Westland. Bij de zoveelste fout snoepte Rodney van Druenen de bal weg voor de voeten van de laatste man en na een fraaie actie omspeelde hij de keeper en pushte de bal in het lege doel: 1-1.

Mentaliteit
Krimpen begon sterk aan de tweede helft. De vechtersmentaliteit, die het team kenmerkt, was goed terug te zien in het veldspel. Krimpen was duidelijk de bovenliggende partij. Kansen volgden elkaar in rap tempo op. De lat en de keeper stonden echter meermaals in de weg en de 2-1 werd maar niet verzilverd. Zelfs toen Westland met tien man kwam te staan kon Krimpen niet doordrukken. De uiteindelijke 1-1 gaf een enigszins vertekend beeld. Het vlaggenschip van Krimpen blijft hierdoor wel meedraaien in de bovenste regionen.