Spirit loopt uit op balend DCV

ouderkerk/krimpen • Een week voor de kraker Spirit-DCV staat de Ouderkerkse formatie er beter voor dan de ploeg uit Krimpen. Spirit won met 2-1 van Alblasserdam, terwijl DCV op eigen veld met 3-4 verloor van Hellevoetsluis. Spirit heeft nu 7 punten uit 6 duels. DCV staat met 4 punten uit 6 duels op de 13e plaats in 2D.

Spirit moest diep gaan om aan de ontmoeting met hekkensluiter Alblasserdam drie punten over te houden. Pas ver in de tweede helft werd de zege veiliggesteld. Alblasserdam nam in de eerste helft een 0-1 voorsprong. Sander Kalkman liep tegen een rode kaart aan, waarna Spirit met tien man verder moest. Ook een tegenstander moest daarna vertrekken. In de tweede helft liep het spel van Spirit beter en kregen de 'Kanaries' een aantal goede kansen. Christian Schrader zorgde halverwege voor de verdiende gelijkmaker. Spirit ging daarna op jacht voor de volle winst. In de 81ste minuut nam Lars van der Wijngaard nam de winnende treffer voor zijn rekening.

DCV bleef met een kater achter in het treffen met Hellevoetsluis. De Krimpense tweedeklasser gaf tot tweemaal toe een voorsprong weg en verloor uiteindelijk met 3-4.

DCV speelde een prima eerste helft waarin de rood-zwarten op 2-0 kwamen door doelpunten van Fievel Meijer en Patrick Groen. Tot de zeventigste minuut werd deze voorsprong gekoesterd, maar daarna kwam Hellevoetsluis op gelijke hoogte: 2-2. Er leek nog niets aan de hand, toen Serdar Kolay in de 87ste minuut de 3-2 binnenschoot. Hellevoetsluis liet zich niet kennen en sloeg in de slotminuten alsnog toe: 3-4. "Dit komt keihard aan", meldde Marco van Krevel. "We dachten dat we het lek boven hadden, maar dat is dus niet het geval."