• Meester Frank krijgt in zijn lokaal bloemen en felicitaties.
• Meester Frank krijgt in zijn lokaal bloemen en felicitaties. Foto: wijntjesfotografie.nl

Meester Frank 'leukste leraar'

krimpen a/d lek • Meester Frank van basisschool De Wegwijzer uit Krimpen aan de Lek is verkozen tot 'Leukste leerkracht van Nederland'. Cameraploegen verdrongen zich in zijn lokaal.

Frank Gorissen (29) wist niet wat hem woensdagmorgen overkwam. Een bloemenhulde, drie cameraploegen, de burgemeester, juichende kinderen en een rij trotse ouders op het schoolplein. Reporters van 'Hart van Nederland', 'Koffietijd' en 'Goedemorgen Nederland' vroegen hem om de beurt naar zijn geheim. Humor, jezelf blijven, niet te snel boos worden en gevarieerde lessen geven vormden de hoofdmoot zijn betoog, terwijl de stamelende kampioen een groene sjerp met de tekst 'topper' over zijn trui trok. "De spanning is eindelijk weggevallen", gaf locatiedirecteur Martin Belder toe. "Al maanden houdt de verkiezing de hele school in haar greep. Daarom is dit succes zo leuk voor hem en De Wegwijzer."

Meester Frank moest even aan wennen aan alle publiciteit en loftuitingen. De normaliter relaxte leerkracht was opeens stiknerveus. "Dit was lekker wakker worden, zeg. Je ziet nu waarin een klein dorpje groot kan zijn. Ik heb duizenden stemmen gehad. Dat doet me wel iets. Ik sta hier met m'n mond vol tanden. Dit is niet zomaar een titel. Dat kan je wel zien aan de drukte in dit gebouw. Vandaag gaan we dit gezamenlijk vieren. It's party time."

Zijn leerlingen hadden bloemen bij zich. Zij wisten allang dat meester Frank de leukste was. Daar hadden ze geen verkiezingsuitslag voor nodig. Naomi en Demi: "Hij is lief, maakt grapjes en helpt ons als we iets niet weten. Maar hij kan ook best serieus zijn, hoor."