Gemeente haalt speeltoestellen weg

schoonhoven • Medewerkers van de gemeente Krimpenerwaard hebben de speeltoestellen op het plein van het voormalige hoofdgebouw van basisschool De Krullevaar aan de Albert Plesmanstraat weggehaald.

De gemeente wil geen verantwoordelijkheid dragen voor eventuele ongelukken op het plein. Zo was het klimrek reeds aangetast en zaten touwen los. Dat bleek uit inspectie. Voor de jeugd uit de omliggende straten is het verdwijnen van de speeltoestellen niettemin een flinke tegenvaller.

Edgar Eikelenboom, vader van een kleuter, vindt het jammer dat de buurt niet betrokken werd bij de ontmanteling. "Er is hier in de directe omgeving heel weinig speelgelegenheid voor de kleintjes. Ze vermaakten zich tot nu toe best op het plein. Van ongelukken heb ik niks vernomen. Nu beschikken ze alleen nog over een glijbaan bij het voormalige Rode Kruisgebouw. Daar sta je een poos in de rij, voordat je aan de beurt bent. Bovendien wordt dit terrein nogal eens gebruikt als hangplek voor leerlingen van het naburige Schoonhovens College. Dat is ook geen pretje."

De dichtstbijzijnde speeltuin voor de kinderen uit de buurt achter het winkelcentrum bevindt zich achter sporthal De Meent.

"Dat is enkele honderden meters verderop. Bovendien moeten ze dan enkele keren oversteken."

Eikelenboom en enkele andere buurtbewoners hebben de gemeente verzocht om met een oplossing te komen. Ook willen ze dat het overwoekerende groen in en rond het schoolgebouw wordt aangepakt. "Ze hebben gezegd dat ze ons zullen terugbellen", aldus Eikelenboom.

Pieter van der Laan