• Stan Burggraaf controleert, aanvoerder Bart Sterrenburg kijkt toe.
• Stan Burggraaf controleert, aanvoerder Bart Sterrenburg kijkt toe. Foto: stephan tellier

Lekkerkerk wint voor vijfde keer op rij

lekkerkerk • Lekkerkerk is bezig aan een historische reeks. De ploeg van trainer Arian van Herk won voor de vijfde keer op rij. Nu was Ommoord slachtoffer van de Lekkerkerkse dadendrang.

Het zal best wel een keer mis gaan, maar voorlopig gaat Lekkerkerk fier op kop in de vierde klasse E en is de sfeer aan de Tiendweg opperbest. De jonge ploeg speelt fris en fruitig. Dat onbevangen spel levert tot op heden een honderd procent score op. Met 15 punten uit 5 duels kan je spreken van een zeer geslaagd debuut van trainer Arian van Herk. Tegen Ommoord toonde Lekkerkerk ook een kwetsbare kant, maar de wil om te winnen werd niet gebroken. "De eerste helft was niet goed", gaf Van Herk na afloop toe. "Na de 1-0 dachten we te makkelijk over de klus. Ommoord strafte dat meteen af. Deze tegenstander speelde heel behoorlijk voetbal ondanks de lage positie op de ranglijst. In de rust gaven mijn spelers zelf aan dat er 'een scheppie bij moest'. Door die gedrevenheid raakte Ommoord de weg kwijt. Qua kansen hadden we nog wel vier keer kunnen scoren, maar met 6-2 mag je als trainer natuurlijk niet ontevreden zijn."

Lekkerkerk begon uitstekend. Vooral de vleugelspelers Bart Sterrenburg en Senna van den Bosch draaiden snel warm en bestookten het doel van Ommoord met venijnige voorzetten. Uit één daarvan schoot Mark de Jager in de negende minuut op onberispelijke wijze raak: 1-0. De thuisclub kreeg vervolgens via Sterrenburg een tweede mogelijkheid, maar hij kopte de bal net naast de paal. Daarna nam Lekkerkerk gas terug en bleek de defensie – zonder Tristan de Bruijn – niet waterdicht. Ook doelman Mike van Eesteren was wat onzeker bij luchtduels. Ommoord rook z'n kans en kwam via spits Misaël Willemstein vrij simpel op 1-1 en 1-2.

Lekkerkerk kreeg de motor even niet aan de praat en mocht van geluk spreken, dat Ommoord de thuisclub hielp bij de gelijkmaker. Op slag van rust kopte Glenn van der Poel de bal achterover en verschalkte daarmee bijna zijn eigen doelman. Jamie Huigen tikte de bal nog weg, maar Bart Sterrenburg was attent: 2-2.

Ook nummer drie was van Rotterdamse makelij. Direct na rust knikte Zarapidas de bal na een voorzet van Senna van den Bosch via de paal achter zijn foeterende doelman: 3-2. Toen Ommoord-verdediger Van der Poel niet veel later de doorgebroken Stan Burggraaf met een fraaie ippon tegen de vlakte smeet en met een rode kaart kon vertrekken, was Ommoord rijp voor de sloop. Lekkerkerk voerde de score in een hoog tempo op naar 6-2 door doelpunten van de zwoegende Stan Burggraaf, uitblinker Senna van den Bosch en invaller Martijn de Jong. Het succesverhaal is daarmee dus nog niet ten einde. Een elftal met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar heeft genoeg energie om dat sprookje een tijd vol te houden.

Pieter van der Laan