• Lenneke de Graaff en Dick Korevaar.
• Lenneke de Graaff en Dick Korevaar. Foto: Jan Timmer

De Graaff nu ook in diervoeding

lekkerkerk • Met de verkoop van diervoeders voegt Handelskwekerij De Graaff een nieuwe tak toe aan haar bedrijf. En dat is goed nieuws voor iedereen die zijn/haar kat, hond, vogel, paard of knaagdier graag met kwaliteitsproducten verwent.

Tot voor kort konden deze dierenbezitters terecht bij Faunaland De Aalscholver in het centrum van Lekkerkerk. Eigenaar Dick Korevaar stopte onlangs echter met zijn onderneming.

"Ik heb de keuze gemaakt om een nieuwe uitdaging aan te gaan", vertelt de Lekkerkerker. "Het zijn mooie jaren geweest met De Aalscholver. Daar kijk ik met veel plezier op terug."

Lenneke de Graaff liep al een tijdje rond met het idee om de handelskwekerij die ze samen met haar man Erard runt uit te breiden met nieuwe activiteiten. "We hebben daarbij wel eens aan diervoeders gedacht, maar lieten dat idee varen omdat we Dick Korevaar en zijn winkel niet in de wielen wilden rijden. Toen ik echter van de zomer op Facebook een berichtje zag dat Dick ging stoppen met zijn zaak, begon het opnieuw te borrelen. Ik belde hem vervolgens en kort daarna zaten we voor het eerst bij elkaar om te overleggen. Daar kwam uit voort dat Handelskwekerij De Graaff een afdeling diervoeder aan het bedrijf toevoegt."

"Ik ben heel blij met deze voortzetting van mijn activiteiten", zegt Dick Korevaar. "Voor veel van mijn klanten is dit een echte uitkomst. Ze hebben nu dichtbij huis toch weer een plek waar ze terecht kunnen voor kwaliteitsproducten. Lenneke heeft een prachtige lijn in haar zaak staan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het een succes wordt."

De voorbije weken heeft Lenneke de Graaff benut om de nieuwe afdeling in haar pand aan de Tiendweg-Oost 1 in Lekkerkerk vorm te geven. Het resultaat is fraai. "Het was even flink aanpakken", glimlacht ze. "Maar er was gelukkig veel hulp om de klus te klaren. Ik ben erg blij met deze uitbreiding en wens Dick alle succes toe voor de toekomst."

"Dat is wederzijds", reageert Dick Korevaar. "En fijn voor dierenbezitters met oog voor kwaliteitsdiervoeder."

Jan Timmer