• De overhandiging van de cheque.
• De overhandiging van de cheque. Foto: wijntjesfotografie.nl

Thomashuis blij met nieuwe tuin

schoonhoven • Lennard Kraaijveld en Karin te Winkel beseffen nog steeds niet dat zij 5.400 euro rijker zijn.

Daarmee hebben beide zorgondernemers de tuin van hun Thomashuis aan de Havenstraat een ware metamorfose kunnen geven. "Ik weet nog goed dat ik eind mei met de organisatoren van de beurs Woondroom in contact kwam", zegt Lennard. "Lia Steeman en Lidy Zwijnenburg verklapten dat ze de opbrengst van hun veiling aan een maatschappelijk doel wilden besteden en ons Thomashuis hadden uitverkoren. 'Fantastisch', zei ik. 'We kunnen best 500 euro voor het opknappen van de tuin gebruiken'. Bleek het om een bedrag van 5.400 euro te gaan. Waanzinnig."

Inmiddels is de woning, waarin acht verstandelijk beperkte volwassenen permanent verblijven, voorzien van een speelplek met twee schommels en kunstgras en een speciale picknicktafel met rugsteun voor tien personen. "Het is echt genieten in deze nieuwe tuin", meent Karin. "We hebben met de bewoners volop geprofiteerd van de lange, warme avonden in september. We leefden feitelijk buiten."

Voorheen stond de tuin vol met planten. "Leuk, natuurlijk, maar daar heb je als bewoners niet zo veel aan. Ze hadden liever een ruime plek om te verpozen met muziek, een spelletje en een drankje. Daarom is de tuin op de schop genomen en zijn onze wensen vervuld. We zijn Woondroom eeuwig dankbaar voor de financiële steun", zegt Lennard. Lia Steeman en Lidy Zwijnenburg konden donderdagmorgen met eigen ogen het resultaat aanschouwen en kregen een spontane rondleiding door het Thomashuis. Lennard Kraaijveld en Karin te Winkel zijn vanaf juni 2015 zorgondernemers. "Dat is best pittig", zegt het echtpaar. "Je bent 24 uur per dag verantwoordelijk voor het wel en wee van de bewoners."

Lia Steeman was blij dat het geld goed terecht is gekomen. "We gunnen het deze hardwerkende ondernemers en de bewoners ten zeerste. Alles valt hier op z'n plek met de besteding van deze cheque. Lidy Zwijnenburg was dat met haar eens. "Wellicht kunnen we via ons netwerk in de toekomst meer voor dit Thomashuis betekenen."