• Het Stolkse Dorpsplein vormde het hart van de loop.
• Het Stolkse Dorpsplein vormde het hart van de loop. Foto: wijntjesfotografie.nl

K'waards Mooiste trekt veel lopers

stolwijk • De Stolwijkse triatleten Jaco van Buren en Richard de Groot waren zaterdag de snelste lopers in de eerste editie van Krimpenerwaards Mooiste met start en finish op het Stolkse dorpsplein.

Van Buren won de tien kilometer in een snelle tijd van 35.01 minuten.

Het duo had op de polderwegen aanvankelijk nog gezelschap van Haastrechter Flo van der Vlist, maar na drie kilometer moest hij het tweetal laten gaan. "Het ging iets te hard voor mij," vertelde de als derde aankomende Van der Vlist nahijgend. Van Buren en De Groot testten hun snelheid en liepen stug door. "Deze loop is een mooi initiatief," oordeelde de winnaar. "Lekker dichtbij huis." Voor Iron Man Richard de Groot (37.07) was deze wedstrijd een opmaat voor een nieuw triatlonseizoen. "Door diverse oorzaken kon ik dit jaar niet voluit sporten, maar nu ga ik er weer voor." Bij de dames won de 16-jarige Maxime van Stam uit Stolwijk in 47.04 minuten. Op de vijf kilometer zegevierde Luc van der Vlist. De Haastrechter was met zijn tijd van 18.37 minuten zeven seconden sneller dan Gouwenaar Pascal Verbeek. Joost de Jong (Haastrecht) finishte als derde in 19.14. Daphne Lamboo uit Gouda, die een tijd van 21.35 minuten klokte, was de sterkste dame.

Organisator Ernst Verdoold blikte tevreden terug. "Met 280 lopers, goed weer en een fantastische ambiance", mag ik zeker niet klagen. "Helaas verliep niet alles vlekkeloos. Een paar lopers werden verkeerd gestuurd. Dat mag volgend jaar bij de tweede editie van Krimpenerwaards Mooiste niet weer gebeuren."

Wim Kroone