Schoonhoven met 4-2 onderuit

regio • Schoonhoven stelde ernstig teleur tegen Zwammerdam. De jonge formatie van trainer Wim Eilander verloor met 4-2.

De blauw-witten keken reeds na 68 minuten tegen een hopeloze 4-0 achterstand aan. Na een 1-0 ruststand werd de score in een hoog tempo opgevoerd tot 4-0. In de 72ste en 73ste minuut deed Schoonhoven iets terug via invaller Julien Buijs en Tiago de Vries, maar verder liet Zwammerdam het niet komen.

Een slechte generale voor de mannen van Eilander, die zaterdag op het kunstgrasveld de strijd aangaan met streekgenoot FC Perkouw.

SPV'81-FC Oudewater

SPV'81 verloor in eigen huis met 2-5 van fusieclub FC Oudewater, waarvan de selectie en de ruim honderd supporters de reis naar Polsbroek fietsend aflegden. De bezoekers, met veel spelers van ex-zondagtweedeklasser Unio in de gelederen, stonden na een half uur spelen al met 0-3 voor. Vlak voor rust benutte Jan Doeland een strafschop en een fraaie lob van Ruben Vermeulen deed de gasten even schrikken in de tweede helft. Hij was zelfs nog dichtbij de gelijkmaker. De buurman liet het zover niet komen en scoorde nog twee keer. SPV-doelman Johan de Vos stopte nog een strafschop.

PVCV-Cabauw 2-0

Cabauw verloor in Vleuten op kunstgras met 2-0 van PVCV. De Cabauwenaren speelden met een goed bezet middenveld en hielden de sterke thuisclub lange tijd in bedwang. Een moment van verslapping leidde het openingsdoelpunt in. Daartegenover stonden drie grote Cabauwse kansen, die alle niet benut werden. In de tweede helft gaf Cabauw teveel ruimte weg, wat tot de tweede tegentreffer leidde. Doelman André Faaij stopte in de slotfase nog een strafschop.