• Rick Karsdorp met Lesley Veen.
• Rick Karsdorp met Lesley Veen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Rick Karsdorp steunt zieke Lesley

schoonhoven • Een shirt van Rick Karsdorp met de handtekeningen van alle spelers van Feyenoord behoort tot de pogingen van het comité 'Samen 1 voor Lesley Veen' om snel 60.000 euro bijeen te krijgen.

Dat geld is nodig voor een dure stamceltherapie voor de Schoonhovenaar.

Lesley Veen lijdt aan een progressieve vorm van multiple sclerose en kan op de Filipijnen worden behandeld.

Karsdorp's shirt met nummer 2 wordt op de Facebookpagina 'Samen 1 voor Lesley Veen' geveild. De hoogste bieder kan het Feyenoord-shirt op 30 september in ontvangst nemen. De teller staat inmiddels op 750 euro.

Rick Karsdorp, geboren en getogen in Schoonhoven, wilde graag meewerken aan de actie. Hij reageerde positief op het verzoek van enkele vrienden van zijn vader Fred Karsdorp en bezocht donderdagmiddag met het volgeschreven shirt de patiënt. Hij nam tijd voor een praatje met Veen, die inmiddels aan een rolstoel is gekluisterd.

Rick Karsdorp verbaasde zich over de vechtlust van de binnenvaartschipper. "Het is triest om te zien hoe Lesley er voor staat. Daar moet wat aan gebeuren. Ik hoop dat de veiling van mijn shirt veel geld oplevert", zei de rechtervleugelverdediger van Feyenoord. "Dat moet lukken. Voor echte fans is dit een collector's item."

Lesley Veen is weliswaar geen voetbalfan, maar hij is blij dat de professional hem wil helpen om de benodigde financiën in te zamelen.

De 44-jarige Schoonhovenaar kreeg eerder 1.100 euro als opbrengst van een benefietdiner bij restaurant Lekkerr en weet dat er binnenkort twee loterijen worden gehouden om vaart te zetten achter de inzameling.