• World Servants-groep Krimpenerwaard.
• World Servants-groep Krimpenerwaard.

Jongeren bouwen school in Malawi

krimpenerwaard • Drie weken lang leven op rijst, je haren wassen in een emmer water en hurkend boven een gat in de grond je behoefte doen.

De World Servants Krimpenerwaard-groep kijkt terug op een bijzondere maar mooie periode.

De groep voerde afgelopen jaar diverse acties om onder andere klaslokalen te kunnen bouwen in Malawi. "Inmiddels is iedereen weer veilig thuis en kijken we terug op een geslaagd project", zegt Sandra Blokland namens de World Servants-groep Krimpenerwaard. "We hebben enorm veel gezien en genoten, maar vooral ook hard gewerkt. Dit is niet voor niets geweest, want het schoolgebouw is af."

Het was volgens Blokland 'gaaf' om te zien hoe door de aanwezigheid van de jonge vrijwilligers uit de Krimpenerwaard niet alleen de schoolmuren, maar ook de bevolking van het kleine plaatsje Deweya groeide. "We zijn dankbaar dat we zoveel openheid en gastvrijheid mochten ervaren. Samen met de mensen daar hebben we volle dagen besteed aan het doorgeven van stenen, metselen, cement scheppen en de dakconstructie."

Als welkomstgeschenk kreeg de groep een geit, die al snel op het bord belandde, net als een aantal kippen. Blokland: "De twee klaslokalen en lerarenwoning hebben we, onder de nodige toespraken en Afrikaanse dans, overhandigd aan de bevolking. Dankzij deze school kunnen 350 kinderen les krijgen. World Servants zal nog jarenlang toezicht houden op dit project, zodat we zeker weten dat de bevolking er het uiterste uit haalt."

Wie volgend jaar wil meebouwen aan een project van World Servants kan een kijkje nemen op de website: www.worldservants.nl