VC Haastrecht zet in op de jeugd

haastrecht • VCH (Volleybal Club Haastrecht) wil proberen meer jeugdleden te interesseren voor de volleybalsport.

Nieuwe voorzitter Ron de Ruiter: "VCH is een financieel gezonde vereniging, maar met een mager jeugdledenbestand. Daar willen we verandering in brengen." Na een geslaagde flyeractie op de basisscholen gaan in oktober de 'mini's -kinderen vanaf een jaar of 8- weer van start. Zij spelen via het systeem Cool Moves Volley. Het idee hierachter is dat de jonge spelers zoveel mogelijk bewegen. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot twaalf kinderen, die ook hun eigen competitie gaan spelen.

Maar ook de senioren worden niet vergeten, stelt Ron de Ruiter: "Marco Balk uit Lopik gaat dit seizoen zowel Heren 1 als Heren 2 (beide 2e klasse) trainen en coachen. Dames 1 (ook 2e klasse) gaat onder leiding van Nico Stolwijk proberen de goede prestaties van afgelopen jaren met de jonge meiden voort te zetten. De jongens en de meiden uit de A- en B- klasse –in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar- worden klaargestoomd om over enkele jaren de eerste teams aan te vullen." Daarnaast heeft VCH een grote groep van bijna dertig leden, die de recreantengroep vormen. Deze mannen en vrouwen trainen gezamenlijk wekelijks op maandagavond en spelen met drie verschillende mixteams ook een competitie. De Ruiter: "Gezelligheid staat voorop, maar tijdens de wedstrijden wordt fanatiek gevolleybald."

Om de ambities van VCH kracht bij te zetten, wil de vereniging zich meer profileren. Ron de Ruiter: "We presenteren ons op de Haastrechtse jaarmarkt en gaan onze wedstrijden promoten middels aanplakbiljetten." Wie ook wil volleyballen bij VCH kan vanaf deze week gratis en vrijblijvend driemaal meetrainen. Zie ook: www.volleybalclubhaastrecht.nl