• Nieuwe trainer Bert Potuyt.
• Nieuwe trainer Bert Potuyt. Foto: wijntjesfotografie.nl

'Toekomst ziet er goed uit'

bergambacht • Zaterdagvierdeklasser Bergambacht doet het komende seizoen een gooi naar een positie in de top-5. De nieuwe trainer Bert Potuyt ziet dit doel als zijn taak om te realiseren.

Bergambacht speelt al jaren een bescheiden rol binnen de lijnen. Nu de accommodatie is opgeknapt en alle randvoorwaarden aanwezig zijn om het juiste voetbalklimaat te creëren wil de dorpsclub bovenin meedoen. De competitie-indeling is echter zwaar. Fusieclub FC Oudewater lijkt op voorhand de grote favoriet.

"We zijn de voorbereiding begonnen met een groep van 35 enthousiaste spelers," vertelt Bergambachtenaar Bert Potuyt, die vorig jaar de trainer van Stolwijk was. "We hebben drie keer per week getraind. In de twee oefenduels heb ik niet met het elftal dat ik in mijn hoofd heb kunnen spelen, maar ik heb nu wel een redelijk beeld van het spelersmateriaal. Volgens mij moet Bergambacht hoger kunnen eindigen dan de zesde plaats van vorig seizoen."

Potuyt ziet Oudewater, Aarlanderveen, Hazerswoudse Boys en Rohda'76 uit Bodegraven als de grootste concurrenten. "Maar goed, ik kan nog een rits clubs opnoemen die pittige tegenstanders zullen zijn. Mijn centraal verdedigingsblok Jesse den Hartog en Max Bakker zal op de proef gesteld worden. Voorin heb ik er snelle jongens als nieuwkomer Pieter Meijer (Schoonhoven) en Etienne van den Heuvel (A-junioren) bijgekregen. Rachid ben Azza is mijn assistent. Hij gaat het tweede elftal leiden. Talentvolle jeugdspelers dienen zich de komende jaren aan. Kortom, de toekomst ziet er rooskleurig uit voor Bergambacht."