SPV'81 wil op termijn naar de middenmoot

polsbroek • Frits van Dijk gaat zijn derde jaar in als trainer van de Polsbroekse zaterdagvierdeklasser SPV'81. Onder zijn leiding werd de rode lantaarn overgedragen.

Met respectievelijk 20 en 22 punten nestelden de hardwerkende Polsbroekers zich de twee afgelopen seizoenen vlak onder de middenmoot.

"Komend seizoen heb ik geen te behalen puntenaantal als doelstelling opgenomen," zegt Bodegravenaar Van Dijk, die drie jaar betaald voetbal bij Sparta speelde. "In onze eerste drie competitiewedstrijden spelen we tegen de titelkandidaten FC Oudewater, Hazerswoudse Boys en Rohda'76. Na deze pittige duels weten we onze plek."

Voor SPV'81 is de terugkeer van Tjardy Verkerk (Benschop) en Martijn de Heer (sabbatical) van belang. B-junior Bastiaan van Dijk viel op in de voorbereiding, waarin de groen-witten competitietegenstander Rijnstreek met 2-1 klopten. "Met deze drie spelers heb ik meer voetballend vermogen in het elftal, dat het moet hebben van inzet. Soms vergeet ik dat ik bij een vierdeklasser werk. Ik beschik niet over een team, dat volop op de aanval kan spelen. Vanuit een gesloten defensie met de linies kort op elkaar proberen we onze spits Christiaan de Vos in stelling te brengen. Aanvaller Jan Doeland is weer fit en zeer bruikbaar in de voorste linie. Jesse Kwakkenbos staat op het middenveld zijn mannetje. Doelman Johan de Vos meldde zich afgeslankt op de eerste training en is nu al bloedfanatiek. Als iedereen aanwezig is, kan ik een goed elftal op de been brengen."