• Elgar Mudde is doeltreffend.
• Elgar Mudde is doeltreffend. Foto: wijntjesfotografie.nl

Perkouw wil naar voren

berkenwoude • Zaterdagderdeklasser Perkouw is voor elke club een geduchte tegenstander. En dat wil de dorpsclub uit Berkenwoude vooral zo houden.

Met het aantrekken van verzorger Theo Verweij, die in de hockeywereld werkte en een andere kijk heeft op het voetbal, heeft Perkouw zich op de aankomende competitie anders voorbereid dan in voorgaande jaren. "Ik heb gerichter getraind en meer gedaan dan andere jaren, maar het voelt helemaal niet zo," vertelt Perkouw-aanvaller Elgar Mudde. "De opzet van deze opbouw is dat iedereen fit is bij de seizoensstart. De afgelopen twee jaar kwamen we telkens een paar punten tekort om de eerste periodetitel te pakken. Dat kan beter."

Perkouw wil met meer druk naar voren gaan spelen. Aan de automatismen om als collectief het tempo te verlagen of te verhogen wordt hard gewerkt. "We zijn nog zoekende naar de juiste manier," vervolgt linksbuiten Elgar Mudde, een schrik voor menig rechtsback. "In de oefenwedstrijd tegen ONA (4-0 winst, wk) ging dat prima, maar het sterke FC Oudewater troefde ons in de slotfase af. In de 80ste minuut hing bij een 1-2 stand de gelijkmaker in de lucht. De gasten speelden ook volle bak en scoorden nog drie keer. Dat was een goede les voor ons."

De selectie van Perkouw is niet veel veranderd. Denny Trouwborst en Amarildo Lawansuka haakten af. Met de komst van doelman Matthew Edwards (Lekkerkerk) heeft Perkouw-trainer Harm Spijker er naast Albert Vente een goede doelman bij. Rick Kamhout keerde terug van Stolwijk.