Haastrecht en Stolwijk maken een nieuwe start

haastrecht/stolwijk • De zondagderdeklassers Haastrecht en Stolwijk maakten beide vorig seizoen een voetbaljaargang mee om snel te vergeten.

Haastrecht startte slecht en liep na een sterke eindsprint de derde periodetitel op doelsaldo mis. Stolwijk speelde zich pas in zijn laatste nacompetitieduel veilig.

Haastrecht-trainer Jack Harmsen, die aan zijn tweede seizoen bij de geel-zwarten begint, zag drie routiniers vertrekken: verdediger Jasper Verkleij, middenvelder Mark Koorevaar en spits Tim Mijderwijk. Daartegenover staat de komst van een handvol A-junioren. Job Vloedgraven maakte als vervanger van de afgehaakte Verkleij al een goede indruk op het Gouderakse Jan Lingentoernooi. "Ik hoop dat mijn zoon Lars, Jonathan Chiguichon en Kelvin Poot ook snel het niveau oppikken," aldus Harmsen. "De spelers zullen nog aan elkaar moeten wennen. We beginnen dit seizoen zoals we vorig jaar eindigden. Minder kansen weggeven en de nul houden. Ik heb geen doelstelling in gedachten. We bekijken rond de winterstop hoe we ervoor staan en bepalen dan pas een te realiseren doel."

Chris van der Weide, die dit seizoen debuteert als trainer van Stolwijk, krijgt met een selectie te maken, die niet bijster succesvol was het afgelopen seizoen, maar wel 'bijtekende'. Spits Rick Anker, die enkele jaren in een lager elftal speelde, sluit weer aan. "Ik ben spelers volop op andere posities aan het neerzetten," vertelt Van der Weide na de winst in het Jan Lingentoernooi. "Mark Hoogendoorn zie ik liever op het middenveld spelen, dan achterin. Verdediger Stefan Visser heeft zich goed ontwikkeld en ik kan altijd een beroep doen op Jan Wouter Verdoold. Mijn jonge aanvalslinie -met Rick van Eijk, Christiaan Schouten en Nick Stoppelenburg- is weer een jaar rijper en kan zich in het bekertoernooi laten zien. De ervaren spelers Peter Baauw en Joost van Niekerk hebben er weer zin in. Mijn eerste opzet in de voorbereiding is om meer spelplezier te creëren."

Wim Kroone