• Overhandiging van de cheque.
• Overhandiging van de cheque. Foto: Frans van der Storm

Cheque voor de NVWK

krimpenerwaard • De Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) is blij verrast met een donatie van 278 euro van wandelsportvereniging DES uit Gouda.

De beweegclub, die bestaat uit een groep van zo'n dertig wandelaars van DES, loopt elk seizoen tien woensdagavonden in de omgeving rond Gouda. Het gaat om wandelingen van zo'n 10 kilometer waarop nieuwe weggetjes zijn ontdekt, onderweg gezellig wordt gekletst en heerlijk in de natuur wordt gelopen.


Het inschrijfgeld van de leden wordt besteed aan goede doelen die de natuur een warm hart toedragen. Zo draagt DES bij aan de bescherming van polder Middelblok in Gouderak via de actie 'Van 6 naar 10% Beschermde Natuur' van natuurbeschermingsorganisatie het Zuid-Hollands Landschap.

Mes

De NVWK is verheugd dat haar inspanningen voor de natuur door de wandelvereniging DES worden gezien en gewaardeerd. Op het eerste gezicht is er wellicht niet zo'n logisch verband, maar na de toelichting van penningmeester Hilde Alloing is een en ander duidelijk. "Het mes snijdt immers aan twee kanten: de wandelaars genieten van de natuur in de Krimpenerwaard, en de natuur wordt mede door hun bijdrage aan de NVWK in stand gehouden." De NVWK werkt onder andere nauw samen met het Zuit-Hollands Landschap bij landschapsonderhoud en weidevogelbescherming.

Netjes

De cheque is donderdagavond overhandigd door secretaris Lenie de Boer en penningmeester Hilde Alloing aan voorzitter Max Ossevoort van de NVWK. De NVWK gaat van het geld professionele netjes en ander materiaal aanschaffen, voor de jeugdactiviteiten met inventarisaties van waterdiertjes.

Locatie was de loswal in Gouda tegenover de Veerstal, met de Krimpenerwaard symbolisch op de achtergrond. Uiteraard was een aantal leden van beide verenigingen aanwezig om hun club te vertegenwoordigen.


q www.nvwk.nl