Demi Groothedde maakt indruk

polsbroekerdam • Bij de laatste test voor het NK in Friesland maakte Demi Groothedde uit Jaarsveld veel indruk. Tijdens de strijd om de JEVA-bokaal in Polsbroekerdam kwam de 13-jarige Groothedde zaterdagmiddag tot een afstand van 15.53 meter, waarmee ze de overige dames het nakijken gaf.

Dymphie van Rooijen (Harmelen) en Kimberley Engelhard (Gouda) moesten genoegen nemen met de overige podiumplaatsen. In totaal kwamen vier dames over de 15 meter, wat laat zien dat de Hollandse dames klaar zijn voor het NK. Bij de senioren profiteerde Rian Baas van de afwezigheid van Erwin Timmerarends. Mail Bakx uit Haastrecht sloot de voorronde uiteindelijk het beste af. Met een afstand van 19.36 meter bleef hij Rian Baas (19.23 meter) nipt voor. In de finale wist Baas zich te verbeteren tot 19.83 meter, waarmee hij de overwinning behaalde. Jaco de Groot (Woerden) kwam er met 19.05 meter niet aan te pas. Ricardo Faaij (Haastrecht) won de juniorenwedstrijd met een afstand van 17.42 meter. Tweede werd Job den Hollander (Benschop) met een nieuw persoonlijk record van 16.96 meter. Het is pas zijn eerste seizoen, wat laat zien dat hij één van de revelaties van dit seizoen is.

Hegemonie

De hegemonie van Reinier Overbeek (Benschop) in de jongens-categorie houdt aan. Pas één wedstrijd wist hij niet te winnen en ook nu was hij te sterk voor de concurrentie. In zijn derde sprong kwam Overbeek tot een afstand van 16.58 meter, waarmee hij zijn enige concurrent Bas van Leeuwen (Woerden) ruim een halve meter voor bleef.

De springers begeven zich deze week naar Friesland om zich op te maken voor de Nationale Fierljep Manifestatie (NFM) in It Heidenskip. Dit is een wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen, waardoor outsiders de kans krijgen om zich te meten met de Nederlandse top van het polsstokverspringen.