• Al voor de heropening van de Jumbo stond er een groot aantal bezoekers voor de supermarkt.
• Al voor de heropening van de Jumbo stond er een groot aantal bezoekers voor de supermarkt. Foto: PR

Grote drukte bij heropende Jumbo aan de Olm

krimpen a/d ijssel • Na een grote verbouwing is de Jumbo aan de Olm in Krimpen aan den IJssel dinsdag heropend.

Dat de supermarkt een feestje vierde, zal niemand deze ochtend zijn ontgaan. Overal in het dorp hangen gele ballonnen en in de lucht zweeft een grote opblaasbare zeppelin. De campagne werpt z'n vruchten af, want het is druk in de supermarkt. De eerste 150 klanten hebben een bos bloemen gekregen van Ernst Dijkman. "Die was ik zo kwijt", lacht de filiaalmanager. Hij is best verrast door de drukte. "Het was van te voren wel even spannend, want je zit toch midden in de vakantieperiode. Daarnaast wordt het vandaag ook nog eens zo'n 34 graden. Maar dit had ik niet verwacht. Heel leuk."

Metamorfose

Twee en een halve week duurde de verbouwing. De Jumbo onderging in die tijd een complete metamorfose. Zo is het winkeloppervlakte met 200 vierkante meter vergroot tot zo'n 1.100 vierkante meter 'winkelplezier'. Naast dat de indeling is aangepast staan er nieuwe kassa's, koelingen en stellingen. Door de extra ruimte kon de Jumbo het assortiment flink uitbreiden.

Paradepaartje in de winkel is toch wel het versplein, met een grote variatie aan dagverse producten als groenten, fruit vleeswaren, brood en kaas. De slagerij beschikt over een grillafdeling voor vers gegrild vlees. En even verderop kunnen klanten zelf een bakje met verschillende diepgevroren vis samenstellen, zoals gamba's en wilde zalm. Voor wie een avondje geen tijd of zin heeft om te koken, zijn er vers gemaakte pizza's. "Die kunnen klanten thuis afbakken", legt Dijkman uit.

Handscanner

De zelfscanners, bedoeld om zelf boodschappen mee te scannen, blijken populair. Veel klanten lopen er mee rond of hebben er eentje in de houder van hun winkelwagentje gezet. Dijkman snapt dat wel. "Het scheelt tijd én het is makkelijk, omdat je tijdens het winkelen al je boodschappen in kunt pakken in een krat of tas. Bovendien toont de handscanner een overzicht van het totaalbedrag van de aankopen." Bij de zelfscankassa staat een caissière die helpt om de boodschappen in een handomdraai af te rekenen. "Zo blijft het persoonlijk contact, dat we bij Jumbo zo belangrijk vinden, behouden."

De winkel heeft nu ook een Pick Up Point. Via de website Jumbo.com kunnen klanten hun boodschappen online bestellen en deze vervolgens de volgende dag ophalen aan de achterzijde van de winkel. De auto parkeren kan in één van de Pick Up Point parkeervakken. Bij het ophalen van de bestelling kan er alleen met pin worden betaald.

Nieuwe medewerkers

Wie de winkel binnenwandelt, ziet veel bekende én nieuwe gezichten. Dijkman: "Het team is uitgebreid met 48 nieuwe medewerkers. Dat moest ook wel gezien de omvang van onze supermarkt. We hebben nu 117 mensen in dienst." Veel van de nieuwe krachten volgden de afgelopen tijd een training of opleiding, onder meer voor de bloembinderij en slijterij. Die werden veelal gegeven in De Wingerd, een kerk in de buurt.

De Jumbo op de Olm gaat volop samenwerken met de vestiging die op winkelcentrum Arcade de Korf is gevestigd. Dat is niet voor niets. Dijkman: "We hebben hier zeven supermarkten in Krimpen aan den IJssel. Er is dus aardig wat concurrentie. Daarom is het goed om samen op te trekken."

Dijkman is 'waanzinnig trots' op de vernieuwde supermarkt. "Het is een prachtige winkel en ik kijk ernaar uit om inwoners van Krimpen aan den IJssel en omgeving hier te verwelkomen."


Floris Bakker