Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Ook Bart van Ree liep 101 kilometer

krimpen a/d lek • Niet alleen streekgenoot Nico Koppe uit Bergambacht volbracht de beroemde Eiger Ultra Trail in het Zwitserse hooggebergte. Ook Bart van Ree (38) uit Krimpen aan de Lek ging deze uitdaging aan en kwam na 101 kilometer rennen, klimmen en dalen over de finish. Zijn moeder Shanna van Ree is trots op haar sportieve zoon. "Om te oefenen op deze monstertocht liep Bart enkele hele en halve marathons waaronder de Konigs Mann in Oostenrijk vorige maand. Dat mag best even vermeld worden."


Jitske Prosman naar EK pony's

stolwijk • Bondscoach Tineke Bartels heeft Jitske Prosman uit Stolwijk opgenomen in het dressuurteam dat wordt afgevaardigd naar het Europees kampioenschap voor pony's. Deze titelstrijd wordt van 17 tot en met 21 augustus verreden in het Deense Aarhus-Vilhelmsborg.


Avantri naar Swiss Alpine

schoonhoven • Diverse lopers van de Schoonhovense atletiekvereniging Avantri doen zaterdag 30 juli mee aan de beroemde Swiss Alpine in Davos (Zwitserland). Het is de bedoeling dat Harald Driesse, Cor Terlouw, Aad van der Poel, Piet Wuijster en en Wim van der Heiden de K78 gaan doen, mits ze fit genoeg zijn. Tiny Driesse loopt de 30 kilometer evenals Argen van Rijk. Aria Wuijster en Hetty van der Heiden nemen deel aan de marathon. Reggie van Rijk vergezelt het team. Hij is masseur en materiaalman.


Bijeenkomsten sportief coachen

krimpen a/d ijssel • Om de sportiviteit in en rond het veld te vergroten, zet voetbalclub DCV in op het traject 'sportief coachen'. KNVB-medewerker Hikmet Weeling is uitgenodigd om jeugdtrainers, leiders, ouders en verzorgers op twee avonden (25 augustus en 29 september) bij te praten over het begeleiden van jeugdleden en hun rol daar in. Voor zowel DCV als KNVB staat voorop dat jeugdspelers met plezier kunnen voetballen, stelt het jeugdbestuur. Aan de hand van filmscènes en praktijkvoorbeelden gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over het omgaan met pubers, agressiviteit en hun eigen gedrag tijdens wedstrijden.


Podiumplek Minne Verboom

krimpen a/d ijssel • Minne Verboom eindigde zondag bij de junioren als derde in de wielerronde van Poeldijk. De coureur uit Krimpen aan den IJssel was een van de weinigen die het wiel kon houden van winnaar Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland. Michael Kootstra uit Krimpen aan de Lek sprintte in deze sterk bezette wedstrijd naar de negende plaats.