• Drukte voor de viswagen van Daan Struik in Ouderkerk.
• Drukte voor de viswagen van Daan Struik in Ouderkerk. Foto: Floris Bakker

Topklassering voor visspecialist Struik

ouderkerk a/d ijssel • Met een 9+ en een tiende plaats in de AD Haringtest bewijst visspecialist Struik andermaal zijn klasse.

Want in voorgaande jaren wist de Werkendamse vishandel steevast een hoge notering te behalen. "Ik doe blijkbaar iets goed", lacht eigenaar Daan Struik." Zijn haring is van uitstekende kwaliteit, zo luidt het oordeel van de keurmeesters. Zij is vet en heeft een zachte, zilte en romige smaak.


Keuringsrapport

Inwoners van Ouderkerk aan den IJssel weten al langer dat Struik goede haring verkoopt. Voor zijn wagen op de Maenstand is het deze vrijdagochtend ook al weer aardig druk. Hoewel de test pas een dag later in de dag verschijnt, weten veel klanten dat Struik goed is beoordeeld. Het keuringsrapport ligt namelijk op een tafeltje voor de wagen. "Ik hang de komende dagen wat spandoeken op, want dit verdient wel wat aandacht."


Hoe hoger de notering hoe meer vis er over de toonbank gaat, zo is Struik's ervaring. Toch gaat hij niet extra inkopen. "Aan de wagen is het wel wat drukker hoor, maar je verkoopt niet opeens honderden haringen meer. Als je op plek 1 eindigt, is het een ander verhaal."

Struik is trots op het resultaat, vooral omdat hij een ambulante vishandel heeft. "De top 10 bestaat voor de rest uit winkels. Dat mijn wagen er tussen staat is dus wel bijzonder." Of een eerste plek haalbaar is? Struik weet het niet. "Je doet je best, meer kan je niet. Ik ben al blij met dit mooie resultaat."

De wagens van visspecialist Struik staan gedurende de week op meerdere plekken in de Krimpenerwaard. Daan Struik is op vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur te vinden op de Maenstand in Ouderkerk aan den IJssel. Zijn zoon Jaap werkt op donderdag van 10.00 tot 17.00 uur op de markt in Haastrecht. Op vrijdagmiddag staat hij van 14.00 tot 18.00 uur met de wagen in het centrum van Gouderak. De eerste twee weken van augustus vieren de medewerkers van Struik vakantie.


q www.visspecialiststruik.nl