Benschop en Lopik treffen elkaar

benschop/lopik • Benschop en Lopik treffen elkaar komend seizoen eindelijk weer eens in competitieverband. Beide dorpsclubs zijn ingedeeld in de zaterdag-derde klasse D van West 1.

Lopik-trainer Bertus van Schaik is zeer tevreden over de indeling van zijn team, dat het afgelopen seizoen kampioen werd in de vierde klasse. De Lopikers komen aldus na ruim dertig jaar buur Benschop weer eens tegen in competitieverband. Bunnik'73, DEV Doorn, FC Driebergen, Desto, Dosc, DVSU, Focus'07, Jonathan, Odysseurs, SEC en SVM en IJFC zijn de andere drie clubs uit het Utrechtse. "Grappig is dat we vanaf deze week 2,5 week op het kunstgras in Benschop trainen. Ons veld ligt er dan uit." De verstandhouding tussen beide buurverenigingen is goed. Tijdens het Lopikerwaardtoernooi op 13 augustus treffen beide ploegen elkaar al.

Benschop begint komend seizoen met een schone lei. De vereniging, die twee seizoenen geleden nog eersteklasser was, verwelkomt een aantal jonge voetballers in de selectie. "Zij krijgen de kans zich te ontwikkelen in onze eerste twee elftallen," zegt Benschop-voorzitter Leo Oudshoorn. "We willen een nieuwe, frisse start maken. De indeling bevalt ons prima met clubs uit de regio, al hadden we natuurlijk graag in een hogere klasse gespeeld. De wedstrijden tegen Lopik en IJFC uit IJsselstein springen er natuurlijk uit."

Wim Kroone