• Erika Zijderlaan in de stromende regen over de horden.
• Erika Zijderlaan in de stromende regen over de horden. Foto: Stephan Tellier

Rentree Buys met derde plaats

schoonhoven • De Schoonhovense atleet Dennis Buys (24) maakte na enkele jaren afwezigheid zijn rentree bij de jaarlijkse meerkamp van Avantri. Hij deed dat met een derde plaats.

De tienkamper van Avantri hield daarmee de Schoonhovense eer hoog bij de mannen met 4.384 punten. Hij kwam echter niet in de buurt van winnaar Joey Blangé uit Oud-Beijerland, die op vrijwel alle onderdelen heerste en aan het eind van twee sportieve dagen 5571 punten noteerde.

Bij de vrouwen was Samyre Wieles van Typhoon uit Gorinchem ongenaakbaar. Zij won de zevenkamp met 4600 punten. Marillion Zwijnenburg eindigde op de derde plaats met 3135 punten. "Ik blokkeerde enkele keren volledig. Het ging stroef. Ik had teveel aan m'n hoofd."

Bij de Masters zegevierde Arie Visser. Dat was opvallend, omdat de Krimpenaar zich zelden aan een meerkamp waagt. "De loopnummers gaan nog wel, maar mij technische nummers lijken nergens naar." Toch kon hij zondagmiddag redelijk uit de voeten met de discus en de speer. Op zijn specialiteit, de 1500 meter, won hij met flinke voorsprong, nadat zijn concurrent met een kuitblessure was uitgestapt.

Een vervelende blessure betekende ook het einde van de vijfkamp voor Erika Zijderlaan. Bij het hoogspringen liep zij een spierscheuring op en ze is zeker zes weken uitgeschakeld. Voor haar sportmaatje Patricia De Jong-Veer was de lol er meteen af, maar zij voltooide de wedstrijd wel. Bij de junioren en pupillen speelde Avantri een bescheiden rol. Daniëlle Wooning werd tweede bij de C-junioren. Rowena Spelt (C2-junioren) en Fee Steehouwer (D2-pupillen) eindigden op de derde plaats. Talenten van AV '47 en AV Gouda zetten de toon.